BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

İngiltere'de konut fiyatları rekor seviyede

Rightmove'un verilerine göre İngiltere'de satışa çıkarılan evlerin fiyatları hala pahalı olan mortgage maliyetlerine rağmen rekor seviyeye ulaştı ancak fiyat artış hızı yavaşladı.

|

Rightmove Mayıs ortasına kadarki dört hafta içinde konutlar için ortalama satış fiyatının 375.131 sterline (474.578,23 $) ulaştığını açıkladı.

Ancak aylık bazda %0,8'lik artış, 2024 yılında şimdiye kadarki en zayıf yükselişi temsil etti. Fiyatlar geçen yılın aynı dönemine kıyasla sadece %0,6 oranında arttı.

Rightmove'un Emlak Bilimi Direktörü Tim Bannister, bahar satış sezonundaki ivmenin güçlü talebe dönüşün bir işareti olmadığını söyledi.

Bannister, "Piyasa fiyatlara duyarlı olmaya devam ediyor ve bölgelerin çoğunda fiyatların yeni rekorlara ulaşması ve mortgage oranlarının yüksek seyretmesi nedeniyle, birçok ev alıcısı için satın alınabilirlik hala zor durumda" dedi.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.