BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

İngiltere'de enflasyon hedefe ulaştı

İngiltere'de enflasyon Mayıs ayında İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE hedeflediği seviyeye gerileyerek bankanın önümüzdeki aylarda temel faiz oranını düşürme olasılığını artırdı.

|

Ulusal İstatistik Ofisi yaptığı açıklamada tüketici fiyatlarının 2023 yılının aynı ayına göre %2 arttığını, Nisan ayında kaydedilen %2,3'lük yıllık orandan daha düşük olduğunu ve son aylardaki dördüncü düşüşü işaret ettiğini belirtti.

Enflasyon Temmuz 2021'den bu yana ilk kez BoE'nin %2'lik hedefine ulaştı. Bununla birlikte hizmet enflasyonu Nisan ayında kaydedilen %5,9'luk orandan sadece biraz gevşeyerek %5,7 ile yüksek kalmaya devam ediyor. Volatil enerji ve gıda fiyatlarının hariç tutulduğu çekirdek enflasyon oranı Mayıs ayında %3,5 ile ekonomistlerin %3,4 olan beklentilerinin biraz üzerinde gerçekleşti.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.