BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

IBM'in karı beklentileri aştı

IBM, eylülde sona eren 3 aylık dönemde hisse başına 2,12 dolar olan beklentileri aşarak hisse başına 2,20 dolar kar etti. Geçen yılın aynı döneminde hisse başına kar 1,81 dolar olmuştu.

|

Şirket yaptığı açıklamada üçüncü çeyrek satışlarının %4,6 artışla 14,75 milyar dolara ulaştığını belirtti. Analistlerin ortalama tahmini 14,7 milyar dolardı. IBM ayrıca yıllık satışların %3 ile %5 arasında büyüyeceğini ve serbest nakit akışının yaklaşık 10,5 milyar dolar olacağını yineledi.

Analistler IBM'in önümüzdeki çeyrekte 16,7 milyar dolar satış üzerinden 3,72 dolar hisse başına kar etmesini bekliyor. Cari mali yılın tamamında ise satışların 61,19 milyar dolar ve hisse başına karın 9,38 dolar olacağı tahmin ediliyor.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.