BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

Güney Kore'nin tüketici güveni toparlandı

Güney Kore'nin tüketici güveni, enflasyonun azalması ve faiz indirimi umutlarının iç talebi artırabileceği beklentisiyle Ekim ayında toparlandı.

|

Güney Kore Merkez Bankası tarafından düzenlenen anket sonuçlarına göre, tüketici güveni endeksi bu ay bir önceki ay gördüğü 100 puan seviyesinden yükselerek 101,7'ye geldi.

Endekste 100'ün üzerindeki bir okuma, iyimserlerin kötümserlerden daha fazla olduğu anlamına geliyor.

Merkez Bankası, ılımlı enflasyon ve potansiyel faiz indiriminin özel harcamaların toparlanmasına yardımcı olabileceği umutları arasında bu ay tüketici güveninin arttığını belirtti.

Banka bu ayın başlarında, ılımlı enflasyon ve zayıf iç talebin etkisiyle, yıllardır uyguladığı sıkılaştırıcı politikayı sonlandırarak gösterge faiz oranını 25 baz puan düşürerek %3,25'e çekti.

Ankette enflasyon beklentileri bir önceki aya göre değişmedi. Anket sonuçları bu ay hanehalklarının tüketici fiyatlarının Eylül ayında olduğu gibi %2,8 olmasının beklendiğini gösterdi.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.