BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

'Enflasyon olmasını istediğimiz yerde değil'

Bundesbank Başkanı Joachim Nagel, Euro Bölgesi enflasyonunun hala Avrupa Merkez Bankası'nın istediği kadar düşük olmadığını, bu nedenle faiz oranlarının fiyat baskılarını gidermek için yeterince yüksek kalması gerektiğini söyledi.

|

Nagel, bazı meslektaşları gibi Aralık ayına kapıyı kapatmadı, ancak engellerin devam ettiğini belirtti. Nagel, “Enflasyon şu anda olmasını istediğimiz yerde değil” dedi.

Ücret artışlarının hızlı seyretmesi, özel tüketim ve dolayısıyla fiyatlar üzerinde yukarı yönlü baskı yaratmasının önemli bir sorun olduğuna işaret eden Nagel, “Almanya'da en son toplu iş sözleşmelerinde yüksek ücret artışları kabul edildi. Önümüzdeki müzakerelerde de nispeten yüksek yeni anlaşmalar yapılması bekleniyor” diye konuştu.

Nagel, Almanya'daki iş gücü sıkıntısının uzun vadede bile ücretler üzerinde yukarı yönlü baskı yaratmaya devam edeceğini de vurguladı.

“Gelen verilere bağlı olarak, enflasyonu yenmek için potansiyel adımlar arasındaki zaman aralıkları değişebilir. Bunun nedeni, enflasyon oranının orta vadede %2 hedefine dönmesi için para politikasının yeterince uzun süre sıkı kalması gerektiğidir" diye konuşan Nagel, “Şimdi yeterli dayanma gücüne sahip olduğumuzu göstermemiz gerekiyor” dedi.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.