BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

'Çin ekonomiyi canlandırmak için önlem alacak'

Citi ekonomistlerine göre Çinli yetkililer 2024'ün geri kalanında ekonomiyi canlandırmak için artan önlemler alacak.

|

Ekonomistler, yıl ortasındaki Politbüro toplantısından sonra bir tur daha emlak teşvikinin uygulamaya konulacağını öngörüyor. Buna ek olarak, politika faizlerinde her biri 10 baz puanlık iki ek indirim ve bankaların zorunlu karşılık oranlarında 50 baz puanlık bir indirim olabileceğini değerlendiriyor.

"Merkezi hükümet muhtemelen bütçe revizyonları yapmadan veya tahvil kotalarını genişletmeden mali uygulamaları hızlandıracaktır" değerlendirmesini yapan Citi, GSYH büyümesinin ikinci çeyrekte yıllık %5,1'e ulaşmasını bekliyor.

Citi, yıllık yaklaşık %5 büyüme hedefinin ulaşılabilir olduğunu, ancak yatırımcıların Çin ekonomisine olan güvenini yeniden tesis etmenin zaman ve daha fazla teşvik gerektireceğini de düşünüyor.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.