BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

Altın fiyatlarında 'tahvil' etkisi 

Son 8 işlem gününde de düşüş gösteren ons altında yön bugün itibarıyla değişti. Özellikle çarşamba günü ABD’de açıklanan verilerin beklentileri karşılayamaması sonrası piyasada fiyatlamalar değişti. İşte detaylar...

|

ABD’de çarşamba günü açıklanan veriler ABD Merkez Bankası’nın (Fed) daha fazla faiz artırmak zorunda kalmayabileceği yönündeki umutları desteklerken, ABD 10 yıllık tahvil faizi düşüşe geçti. 

ABD’DE İKİ KRİTİK VERİ AÇIKLANDI 

Çarşamba günü açıklanan ADP verilerine göre ABD’de şirketler eylül ayında 2021 başından bu yana en düşük seviyede yeni istihdam yarattı. 

Ağustos ayında 180 bin artış kaydeden özel sektör istihdamı geçen ay yalnızca 89 binlik artış yaşadı. Veriler iş gücü talebinin birçok sektörde yavaşladığını gösterdi.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

ABD’de açıklanan ISM hizmet endeksi de eylül ayında 53,6 ile bu yılın en düşük seviyesine indi ve Fed’e dair endişelerin azalmasını destekledi. 

ABD 10 YILLIK TAHVİL FAİZİNDE YÖN DEĞİŞTİ 

Geçtiğimiz gün yüzde 4.884’e kadar yükselen ABD 10 yıllık tahvil faizi düşüşe geçti. ABD 10 yıllık tahvil faizi bugün yüzde 4.700’lü seviyelere indi. Dolar ise küresel çapta düşüş gösteriyor. ABD tahvilleri ve dolardaki zayıflama altına destek verdi. 

ALTIN FİYATLARINDA BUGÜN SON DURUM NE?

Son 8 işlem gününde de düşüşe geçen ons altın dün 1821 dolardan kapandı. Bugüne 1821 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda gerileyerek 1817 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1813 dolar, en yüksek ise 1829 dolar seviyeleri görüldü. 

Haftanın dördüncü işlem gününe 1614 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda gerileyerek 1610 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1603 lira, en yüksek ise 1621 lira seviyeleri test edildi.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.