BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

Altın fiyatlarında son durum ne?

Altın fiyatları ABD Merkez Bankası’na (Fed) yönelik faiz indirimi beklentileri ve Orta Doğu’daki çatışmaların etkisiyle yön arayışını sürdürüyor. Geçtiğimiz haftalarda rekor kıran altın fiyatları son günlerde aşağı yönlü seyretmişti. Peki bugün altın fiyatlarında son durum ne? İşte detaylar...

|

ABD Merkez Bankası’nın gelecek ay faiz kararına yönelik beklentiler de şekillenmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta ABD’de tarım dışı istihdam rakamlarının güçlü gelmesiyle birlikte Fed’in gelecek ay faizi yarım puan düşüreceğine yönelik beklentiler azalmıştı. 

FED ÜYESİNDEN KADEMELİ FAİZ İNDİRİMİ MESAJI 

Öte yandan St. Louis Fed Başkanı Alberto Musalem, ABD Merkez Bankası'nın geçen ay faiz oranlarını yarım puan düşürme kararını desteklediğini, ancak bundan sonraki indirimlerin kademeli olmasını tercih ettiğini söyledi. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Para ve emtia piyasalarında gelecek ay Fed’in 25 baz puanlık bir faiz indirimi yapacağı fiyatlanmaya başladı. 

BUGÜN PİYASADA SON DURUM NE? 

Haftanın ikinci işlem gününe 2642 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda gerileyerek 2640 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 2628 dolar, en yüksek ise 2649 dolar seviyeleri test edildi. 

Güne 2910 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda yatay seyrederek 2909 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 2892 lira, en yüksek ise 2917 lira seviyeleri görüldü. 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.