BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

Altın fiyatlarında son durum ne?

ABD'de resesyon endişelerinin artması para ve emtia piyasalarını sarstı. Bu hafta küresel borsalar, kripto paralar ve altın fiyatlarında aşağı yönlü baskı dikkat çekti. Peki bugün altın fiyatlarında son durum ne? İşte detaylar...

|

ABD’den son gelen ekonomik verilerin resesyona işaret etmesiyle piyasalar hareketlendi. ABD’de iş gücü verilerinin beklentilerin altında kalması resesyon ihtimalini kuvvetlendirdi. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Goldman Sachs’ın ardından JP Morgan da ABD resesyon ihtimalinin arttığı görüşünü paylaştı. Bankanın Bruce Kasman’ın da aralarında olduğu ekonomistlerine göre ABD’de resesyon ihtimali yüzde 25’ten yüzde 35’e yükseldi. Ekonomistler, “ABD’den gelen haberler iş gücü talebinde beklenenden daha keskin bir zayıflamaya ve iş gücü kaybının erken sinyallerine işaret ediyor” dedi. 

ALTIN FİYATLARINDA BASKI ARTTI 

Haftaya 2444 dolardan başlayan ons altın çarşamba günü 2379 dolar seviyesine kadar geriledi. Pazartesi günü 2609 liradan açılan gram altın çarşamba günü 2561 lirayı gördü. 

BUGÜN FİYATLAR NE DURUMDA? 

Haftanın dördüncü işlem gününe 2382 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda yükselerek 2400 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 2381 dolar, en yüksek ise 2400 dolar seviyeleri görüldü. 

Güne 2561 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda yükselerek 2585 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 2561 lira, en yüksek ise 2588 lira seviyeleri test edildi. 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.