BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

Altın fiyatlarında son durum ne?

Altın piyasası bu hafta ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararı sonrası yön buldu. Öte yandan yatırımcıların gözü bugün Fed Başkanı Jerome Powell’ın konuşmasındaydı. Peki kritik gelişme sonrası altın fiyatlarında son durum ne? İşte detaylar...

|

Para ve emtia piyasaları çarşamba günü açıklanan Fed faiz kararı sonrasında yön buldu. Fed piyasa beklentileri dahilinde 75 baz puanlık artışa giderek politika faizini 1.50-1.75 seviyelerine çekti. 

Fed Başkanı Jerome Powell, önümüzdeki toplantıda 50 veya 75 baz puanlık bir faiz artışına gidilebileceğini söylerken, “Bu büyüklükteki adımların yaygın hale gelmesini beklemiyorum” dedi. Powell’ın bu ifadesinde önümüzdeki toplantılarda daha büyük faiz artışı yapılmayacağı anlaşıldı. Kritik gelişme sonrası ise altın fiyatlarında yön belli oldu. 

Altın piyasası Fed’in bundan sonraki toplantılarda daha sıkı bir faiz artışına gitmeyeceğinin anlaşılmasıyla birlikte rahat bir nefes aldı. Çarşamba gününe 1808 dolardan başlayan ons altın Fed’in faiz kararı sonrası 1841 dolara kadar yükseldikten sonra 1833 dolardan kapandı. 

ALTIN YATIRIMCILARININ GÖZÜ KULAĞI KRİTİK GELİŞMEDEYDİ

Öte yandan bugün altın yatırımcıları Fed Başkanı Jerome Powell’ın yaptığı konuşmaya kilitlendi. Powell, Fed'in enflasyonu yüzde 2 seviyesine düşürmeye ciddi şekilde odaklı olduğunu belirtti. Powell, Fed'in fiyat istikrarına yönelik güçlü taahhüdünün dolara bir saklama aracı olarak geniş çaplı güven duyulmasına destek verdiğini söyledi. Powell'ın açıklamaları sonrası altın fiyatlarında bir hareketlenme görülmedi.

Ayrıca ABD'de sanayi üretimi verisi açıklandı. Buna göre mayıs ayında sanayi üretimi yıllık bazda yüzde 5.83 oranında artsa da bir önceki aya göre yavaşladı. Sanayi üretimi aylık bazda ise yüzde 0.2 oranında artarak piyasa beklentilerinin altında kaldı.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Geçtiğimiz güne 1833 dolardan başlayan ons altın 1857 dolar seviyesine kadar yükseldi. Ons altın bugün ise gerileme kaydederek 1840 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1836 dolar, en yüksek ise 1857 dolar seviyeleri görüldü.  

GRAM ALTIN 1035 LİRADAN DÖNDÜ 

Geçtiğimiz güne 1015 liradan başlayan gram altın 1033 liraya kadar yükseldi. Bugün 1033 liradan açılan gram altın şu dakikalarda gerileme kaydederek 1025 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1022 lira, en yüksek ise 1035 lira seviyeleri görüldü. 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.