BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

Altın fiyatları haftaya nasıl başladı?

17 Temmuz’da rekor seviyeyi gördükten sonra düşüşe geçen altın fiyatları geçtiğimiz haftayı da negatif seyirle kapattı. Bu hafta ise gözler ABD Merkez Bankası’nda (Fed) olacak. Fed kritik faiz kararını açıklayacak. Peki altın fiyatları yeni haftada nasıl seyrediyor? İşte detaylar...

|

Para ve emtia piyasalarında gözler ABD’de olmaya devam ediyor. ABD'de seçim sürecine ilişkin gelişmeler piyasaların odağındaydı. Joe Biden’ın başkan adaylığından çekildiğini açıklaması ve yerine Kamala Harris’i aday göstermesiyle geçen hafta piyasalar hareketlenmişti. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Bu hafta ise gözler ABD Merkez Bankası’nın faiz kararında olacak. Fed halihazırda politika faizini yüzde 5.50 seviyesinde sabit tutuyor. Fed toplantısında eylül ayında bir faiz indirimi mesajı gelecek mi? Piyasalar kritik sorunun cevabını arayacak. 

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM NE? 

Haftanın ilk işlem gününe 2387 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda yükselerek 2392 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 2386 dolar, en yüksek ise 2403 dolar seviyeleri görüldü. 

Güne 2529 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda yükselerek 2539 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 2523 lira, en yüksek ise 2549 lira seviyeleri test edildi. 

 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.