BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

Altın fiyatları haftaya nasıl başladı?

Geçen haftanın son işlem gününde ons altın sert yükseliş gösterirken, yurt içinde gram altın fiyatı tüm zamanların rekorunu kırmıştı. Peki yeni haftanın ilk işlem gününde piyasalarda son durum ne? İşte detaylar...

|

ABD’de enflasyon rakamlarının beklentilerin altında gelmesiyle birlikte ABD Merkez Bankası’nın (Fed) eylül ayında faiz indirimine gidebileceği ihtimalleri kuvvetlendi. 

Bu gelişmeyle birlikte cuma günü ons altın fiyatı 2418 dolar seviyelerine kadar yükseldi. Yurt içinde gram altın fiyatı ons altın ve dolar/TL’deki yukarı yönlü hareketlerin etkisiyle birlikte yeni bir rekora imza attı. Gram altın 2570 lira seviyesine kadar yükseldi. 

Ons altın geçen haftayı 2411 dolardan, gram altın 2561 liradan kapattı. 

BUGÜN PİYASADA SON DURUM NE? 

Haftanın ilk işlem gününe 2411 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda yatay seyrederek 2414 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 2401 dolar, en yüksek ise 2420 dolar seviyeleri görüldü.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Güne 2561 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda hafif yükselerek 2564 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 2553 lira, en yüksek ise 2573 lira seviyeleri test edildi. 

YURT İÇİ PİYASALAR BUGÜN KAPALI 

Öte yandan bugün yurt içi piyasalar "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" nedeniyle kapalı kalacak. 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.