BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

Altın fiyatları haftaya nasıl başladı?

Son iki haftayı da kayıpla tamamlayan ons altın yatırımcıların dikkatini çekti. Ons altındaki sert kayıp yurt içinde gram altın fiyatını aşağı yönlü etkiliyor. Peki piyasadaki düşüşün sebebi ne? Altın fiyatları haftaya nasıl başladı? İşte detaylar...

|

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) son toplantısında politika faizini sabit bırakması ve ardından toplantı metninde üyelerin bu yıl ilave bir faiz artışını daha öngörmesiyle birlikte ABD 10 yıllık tahvil faizi ve dolar endeksi yükselişe geçmişti. 

PİYASANIN GÖZÜ 1 KASIM’DA 

Piyasalar halihazırda Fed’den bir faiz artırımı daha bekliyor. Fed bir sonraki toplantısını 1 Kasım tarihinde yapacak. Bu tarihe kadar ABD’den gelecek her bir ekonomik veri piyasalarda fiyatlamaları etkileyecek. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Öte yandan İsrail ile Hamas arasında yaşanan çatışma piyasalarda jeopolitik riskleri artırdı. Doların son günlerde düşüş göstermesi ve Orta Doğu'da yaşanan gerilim güvenli liman altına talebi artırdı.

ONS ALTIN HAFTAYA YÜKSELİŞLE BAŞLADI 

Haftanın ilk işlem gününe 1832 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda yükselerek 1847 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1832 dolar, en yüksek ise 1855 dolar seviyeleri görüldü. 

Bugüne 1626 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda primli seyrederek 1645 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1626 lira, en yüksek ise 1673 lira seviyeleri test edildi. 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.