BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

Almanya'da imalat sanayi siparişleri geriledi

Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya'da imalat sanayi siparişleri piyasa beklentilerinin aksine düşüş göstererek ülke ekonomisindeki toparlanma işaretlerine sekte vurdu.

|

Almanya'da Federal İstatistik Ofisi (Destatis) tarafından yapılan açıklamada sanayi siparişlerinin mayıs ayında mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış verilerle bir önceki aya göre %1,6 azaldığı belirtildi. Analistler nisan ayında %0,2 düşüşten %0,6 düşüşe revize edilen siparişlerde %0,9 artış öngörüyordu.

Böylece siparişler üst üste beşinci ayda da düşüş gösterdi.

Üç aylık karşılaştırma marttan, mayısa kadar olan dönemde yeni siparişlerin bir önceki üç aya göre %6,2 daha düşük olduğuna işaret etti.

Büyük ölçekli siparişler hariç tutulduğunda mayıstaki yeni siparişler nisana göre %2,2 düşerken, üç aylık dönemde %0,8 geriledi.

Siparişler takvim etkisinden arındırılmış verilerle mayıs ayında geçen yılın aynı ayına göre %8,6 geriledi.

Yurt içi siparişlerde aylık bazda %0,5 artış olurken, yurt dışı siparişler %2,8 geriledi.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.