BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

Almanya'da ihracatçıların hissiyatı kötüleşti

Almanya'da ihracatçıların hissiyatında görünüm biraz daha kötüleşti.

|

Ekonomi Araştırma Enstitüsü (ifo) tarafından yapılan anket sonuçlarına göre, Ağustos ayında ifo ihracat beklentileri endeksi bir önceki ay -1,7 puandan revize edilen -2,2 puan seviyesinden -4,8 puana indi. Böylece son 6 ayın en kötü görünümü yaşandı.

ifo Anketler Başkanı Klaus Wohlrabe, "İhracatçılar şu anda diğer Avrupa ülkelerindeki ekonomik büyümeden faydalanmıyor. İhracat sektörü şimdilik Alman ekonomisinde büyümeyi yönlendirmiyor" dedi.

Ankete göre, deri üreticileri ile gıda ve içecek sektörü ihracat işinde büyüme bekliyor. Kimya sektörü ve bilgisayar üreticileri ihracat işinin istikrarlı kalmasını öngörüyor.

Mobilya sektörü için yurt dışına bakmak belirgin şekilde daha kasvetli hale geldi. Önceki ayda büyüme planlaması yaptıktan sonra, şimdi yurt dışından gelen siparişlerde düşüş bekliyor. Otomotiv sektörü ve metal üretimi ve işleme de uluslararası satışlarda düşüş bekliyor.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.