BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

ABD'de yeni kredi talebi azaldı

New York Fed tarafından yayınlanan bir ankete göre ABD'de yeni kredi talebi geçen yıl azaldı ve gelecekte de muhtemelen azalacak.

|

New York Fed'in 3 aylık Kredi Erişimine Tüketici Beklentileri Anketi'ne göre 2022'deki %44,8 ve salgın öncesi 2019 seviyesi olan %45,8'e göre %41,2 olan başvuru oranlarıyla geçen yıl kredilerde "kayda değer" bir düşüş yaşandı.

Ancak ankete katılanlar arasında yeni kredi için genel başvuru oranı düşse bile daha fazla kredi kartı borcu için başvurmaya olan ilgi arttı. Ankete göre 2019'da %27,2 olan kredi kartı başvuru oranı ekim ayı itibarıyla %29'a ulaştı ve 2023 yılı için %26 olarak belirlendi.

Ankete katılanlar arasında önümüzdeki yıl daha fazla kredi başvurusunda bulunmayı planlayanların oranı ekim ayında %25,1'e, yıl genelinde ise %25,9'a geriledi. Geçen yıl yeni kredi başvurusunda bulunmayı planlayanların oranı %26,7 idi.

Raporda yeni kredi kartları, otomobil kredileri, ipotek ve ev refinansmanına kadar uzanan kredi başvurularında düşüş kaydedildiği belirtilirken, katılımcılar ayrıca gelecekteki kredi başvurularının geri çevrilme olasılığını "önemli ölçüde daha yüksek" gördüklerini de ifade etti.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.