FenerbahçeManchester United maçı sonrası Fenerbahçeli yıldıza eleştiri: Futbolu geriye gidiyor inanılır gibi değil!

Manchester United maçı sonrası Fenerbahçeli yıldıza eleştiri: Futbolu geriye gidiyor inanılır gibi değil!

25.10.2024 - 07:41 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi'nin 3'üncü haftasında Fenerbahçe ile Manchester United Kadıköy'de 1-1 berabere kaldı. Sarı-lacivertli takım futbol olarak galibiyeti hak ederken, Onana'nın müthiş kurtarışlarına takıldı. Spor yazarları zorlu müsabakayı değerlendirdi.

Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'nin 3. haftasında kendi evinde İngiliz devi Manchester United'la yenişemedi: 1-1. Sarı-lacivertli takım bu beraberlikle puanını 5'e yükseltti. Maç sonrası spor yazarlarının görüşleri şöyle...

Haberin Devamı

KAZANAMIYORSAN KAYBETMEYECEKSİN - FAİK ÇETİNER (FANATİK)

Mourinho elde sol bek olmayınca Samuel’i sağa, Mert Müldür’ü de sola yerleştirdi. İrfan Can’a ilk 11’de şans vermemiş, Tadiç’e sağ kanadı, Maximin’e de sol kanadı teslim etmişti. Rakibinin CV’sini ve ismini yabana atmak mümkün değildi. Ne kadar formsuz, ne kadar eksiği olursa olsun, Manchester United, Avrupa arenasında çekinilecek bir rakipti. İlk 45 dakikayı izleyince İngiliz takımının eski görüntüsünden uzak olduğunu gördük.

Manchester United maçı sonrası Fenerbahçeli yıldıza eleştiri: Futbolu geriye gidiyor inanılır gibi değil

Geriden oyunu başlatıyorlar, ani atak kovalıyorlardı. İlk 15 dakika Fenerbahçe daha istekli gözükürken, Manchester ilk atağında, kaleyi ilk bulan şutunda golü bulunca keyifler kaçtı. Golden sonra Tadiç kale önünde zoru başarıp, En Nesyri’nin vuruşlarında da rakip kaleci yıldızlaşınca Fenerbahçe devreyi geride kapattı. İkinci yarıya hızlı başlayan Fenebahçe, Maximin’nin soldan ortaladığı topta En Nesyri’nin kafa vuruşuyla beraberliği yakaladı. Beraberlik Sarı- Lacivertli takımın nedense hızını kesti. Samuel, Maximin, En Nesyri Mourinho’nun son dakika hamleleri (Dzeko, İrfan Can, İsmail Yüksek) skora katkı yapmadı ve Fenerbahçe kazanabileceği bir maçı berabere bitirdi.

Haberin Devamı

'FRED GERİYE GİDİYOR, İNANILIR GİBİ DEĞİL'
Aslında ‘kazanamıyorsan, kaybetme’ derler. Avrupa Ligi’ne yenilgisiz devam eden Fenerbahçe hedefinden sapmadı. Sahadakiler ile ilgili notumuzla yazıyı noktalayalım. Manchester maçında gördük ki, Samuel, Maximin ve En Nesyri bu takımın ilk 11’nde olmalılar. Fred’in futbolu ise geriye gidiyor, inanılır gibi değil.

Manchester United maçı sonrası Fenerbahçeli yıldıza eleştiri: Futbolu geriye gidiyor inanılır gibi değil

SEZONUN EN İYİ OYUNU - HAŞİM ŞAHİN (FANATİK)

Fenerbahçe maça çok iyi başladı aslında. Öyle ki daha maçın 5. dakikasında öne bile geçebilirdi. Tabii, Osayi Samuel pas opsiyonları olduğu halde yan ağlara topu nişanlamasa. Sonrasında da ilk atağında golü buldu Manchester United maalesef. Yılların deneyimi, Avrupa futbolunun kaliteli futbolcularından Christian Eriksen de çok şık bir golle İngiliz ekibini öne geçiren vuruşu yaptı.

22'de Tadiç'e yapılan bariz bir fauldü bence. Ama Fransız hakem Clement Turpin bizim gibi düşünmedi veya düşünmek istemedi. Yani, (İstisnalar hariç) genelde tüm Avrupalı hakemlerin bize ya da ülkemize bakış açısını sahneledi Clement Turpin de dün akşam.

Haberin Devamı

'FRED GEÇEN SEZONKİ FRED DEĞİL'

Bir gerçeğin altını kalın çizgilerle çizmek istiyorum. Fred bu sezon asla geçen sezonki Fred değil. Tamam, skor üretmek veya skora katkıda bulunmak anlamında Sebastian Szymanski de geçen sezonki Szymanski'yi aratıyor. Ancak Polonyalı yıldız futbolcu hiç olmazsa dün akşam ilk yarıda Dusan Tadiç'in değerlendiremeği pozisyonların da yaratıcısı olmaya devam ediyor. Çünkü, devamlı maçın içinde, topun peşinde ve rakibin ensesinde Szymanski.

Soyunma odasına geride giden Fenerbahçe ilk yarıda olduğu gibi harika başladı ikinci yarıya da. Zaten, çok geçmeden de oynadığı pozitif futbolun karşılığını aldı sarı lacivertliler. Allan Saint Maximin başını kaldırdığı, topu zamanında ayağından çıkarıp finali iyi yaptığında harika bir futbolcu. Nitekim, dün akşam böyle davrandığı bir anda takımını öne geçiren golün asistinin altına imzasını koydu işte gördüğünüz gibi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'ye gelmiş en pahalı futbolcu olarak Yusuf en Nesyri bence de düş kırıklığı anlamına gelen bir performans sergiledi Fenerbahçe formasıyla. Ama, eğri oturup doğru konuşalım. Faslı futbolcu acaba kalitesini gösterebileceği pasları yeterince alabildi mi ya da o meşhur kafa gollerini atacağı ortalarla yeteri kadar beslendi mi? Nitekim, dün akşam Maximin'in topla zamanında vedalaşıp atması gereken yere topu atınca Yusuf en Nesyri de yaptığı en iyi işi yaparak golünü attı gördüğünüz gibi. Açıkçası, belki 2 puan kaybetti ama ilk defa, futbolseverin haz alabileceği bir maç oynadı nihayet Fenerbahçe.