00:48 Başkan Ali Koç ve Fenerbahçeli futbolculara Samandıra'da protesto Fenerbahçe Eyüpspor karşısında puan kaybı yaşarken, bir grup sarı-lacivertli taraftar tesislerin önüne giderek Başkan Ali Koç, yönetim ve futbolcuları protesto etti.
10:08 Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun açıklamaları Trendyol Süper Lig'in 17. haftasında ikas Eyüpspor'la 1-1 berabere kalan Fenerbahçe'de teknik direktör Jose Mourinho, çok fazla top kaybettiklerini söyledi.
01:39 Öfkeli Beşiktaşlı taraftarlar Nevzat Demir Tesisleri'nde! Lig sonuncusu Adana Demirspor'a 2-1 yenilen Beşiktaş'ta siyah-beyazlı taraftarlar Nevzat Demir Tesisleri'ne gelerek oyunculara gözdağı verdi.
04:22 Zeytinyağlı yaprak sarma nasıl yapılır? | Uygulamalı Pratik Tarifler Özel sofraların vazgeçilmezi zeytinyağlı yaprak sarma... Sarma için gereken malzemeler nelerdir, sarma için iç harç nasıl hazırlanır, yaprakları nasıl daha iyi sarabilirsiniz; tüm sorularınızın yanıtları videomuzda. Şimdiden afiyet olsun! :)
04:15 Yumurtasız Kek Tarifi Yumurta kullanmadan çok güzel kabaran lezzetli mi lezzetli yumuşacık bir muzlu kek tarifi.
04:36 Hünkar Beğendi Nasıl Yapılır? | Etli Hünkar Beğendi Tarifi Etini döküm tencerede pişirdiğim, ağızda dağılan yumuşacık etli hünkar beğendi tarifi. Malzemeler: 4 adet patlıcan 2 adet domates 1 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 1 su bardağı sıcak su 2-3 diş sarımsak 500 gram kuşbaşı dana eti (kuzu eti de kullanabilirsiniz) Zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı un 175 ml süt (patlıcanlarınızın boyuna göre daha az veya fazla gerekebilir) Rendelenmiş kaşar peyniri
14:16 Prof. Dr. Meral Sönmezoğlu yanıtlıyor: Üçlü virüs salgını o yaş grubunda çok tehlikeli Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Meral Sönmezoğlu ile son dönemde sıklıkla rastladığımız üçlü virüs salgınını konuştuk. Enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji uzmanı Prof. Dr. Meral Sönmezoğlu, Milliyet Yotube 'da yayınlanan Soruyorum köşemizde üçlü virüs salgınıyla ilgili çok önemli bilgiler verdi. Hangi yaş grubu daha fazla risk altında? Belirtileri neler? Üçlü virüsün influenza ve korona virüsle bağlantısı ne? Nasıl korunacağız? Tedavi yöntemi ne?
09:46 Bu hastalığın en önemli belirtisi ıslık sesi - Prof. Dr. Meral Sönmezoğlu anlattı Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Meral Sönmezoğlu ile Milliyet Youtube kanalında yayınlanan Soruyorum köşemizde bu hafta RSV'yi (Respiratuar Sinsityal virüs) konuştuk. RSV nedir? Belirtileri nelerdir? Hangi yaş grubu daha fazla risk altında? RSV'nin influenza ve korona virüsle bağlantısı ne? Nasıl korunacağız? Tedavi yöntemi ne? Hayati bir risk var mı?
08:22 Uzm. Dr. Dicle Çelik yanıtlıyor: ''Kızamık vakaları arttı'' ''Soru Yorum'' programımızın bu hafta ki konuğu; Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Dicle Çelik oldu. Yaz aylarında artmaya başlayan kızamık vakalarında son durum ne? Kızamığın belirtileri neler? Hangi yaş grubu daha fazla risk altında? Hangi önlemleri almak gerek? Çocukları hastalıklardan nasıl koruruz?
13:24 Sağlıklı detoks yapmanın püf noktaları Detoks nedir? Detoks nasıl yapılır? Detoks diyeti yaparken nelere dikkat edilmeli? Hilton Bomonti misafirliğinde gerçekleşen söyleşide Sağlık Editörü Senim Tanay Karakuş'un detoks ile ilgili sorularını, Beslenme ve Diyet Uzmanı Ferrin Batman tüm ayrıntılarıyla cevapladı.
03:21 Ramazan'da tatlı ihtiyacı ve halsizlik nasıl giderilir? Ramazan'da kilo almamak için nasıl beslenmek gerekir? Ramazan'da tatlı ihtiyacı nasıl karşılanmalı? Açlık ve susuzlukla oluşan halsizlik nasıl giderilir? Uzman Diyetisyen Başak Öney, Serpil Dokurel'in sorularını yanıtladı.
02:12 Ramazan'da baş ağrısı için ne yapılmalı? Sahurda tüketildiğinde baş ağrısını önleyecek yiyecekler var mı? Sahur yapmak şart mı? Uzman Diyetisyen Başak Öney, PembeNar TV'de Serpil Dokurel'in sorularını yanıtladı.
02:18 Düz bir karın için tercih edilebilecek uygulamalar nelerdir? Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Prof. Dr. Özgür Pilancı, düz bir karın için tercih edilebilecek uygulamalar ve drensiz karın germe uygulaması hakkında merak edilenleri tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı. Düz bir karın için yapılacak işlemler ve birtakım uygulamalar bulunmaktadır. Genellikle kilo alıp verme ve gebelik gibi değişimlere bağlı olmak üzere karında birtakım deformasyonlar meydana gelebilmektedir. Bunlardan en sık karın katmanlarının yayılması; gebeliğe bağlı karın duvarının genişlemesi ve katmanların yayılması en yaygın görülen problemdir. Bunun haricinde kilo almaya bağlı karın derisinin kalınlaşması veya kilo verdikten sonra karın derisinin kalite olarak zayıflaması, çatlakların gelişmesi, buruşukluk şeklinde görünüm olması gibi birçok problem olabilir. Biz burada temel olarak hastada hangi problemler varsa bunlara yönelik cerrahi ve bazen medikal işlemler uygulayabiliyoruz. Bunlardan en sık işlemler; kontur bozukluğuna yol açan deri altı yağ birikimlerini gidermeye yönelik liposuction işlemleri bulunmaktadır. Bunun yanı sıra, karındaki bu gevşemeyen, karın duvarının iyice öne çıkması sonucu oluşan görünümü düzeltmek üzere de karın germe işlemleri uygulamaktayız.
01:46 Kepçe kulak işlemi kaç yaşında yapılabilir? KBB & Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mithat Topal, kepçe kulak tedavisi hakkında merak edilenleri tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı. Kepçe kulak problemi, kişilerin dünyaya geldiklerinde kulaklarını şekli itibariyle fark edilebilen bir durumdur. Genelde kulak gelişimi 4-5 yaş arasında önemli oranda tamamlanmakta ve 10 yaşına kadar sürebilmektedir. Kepçe kulak problemi eğer çocuk doğar doğmaz, erken fark edilirse ve ilk 6 haftada basit bir bantlama ya da bandajlama yapılırsa bu sorun ortadan kaldırılabilmektedir. Eğer bu 6 hafta atlatılmışsa cerrahi yöntemler uygulanmaktadır. 6 yaş öncesinde ameliyat yapılması uygun görülmektedir. Kepçe kulağın oluşmasındaki en önemli etkenlerden biri genetiktir. Kulak kıvrımının yeterince oluşamaması veya kulağın ortasındaki kıkırdağın aşırı gelişmiş olması olarak iki ana nedeni bulunmaktadır.
01:39 Mezoterapi hangi problemlerde tercih edilebilir? Kardiyoloji Uzmanı Dr. Emre Topal, mezoterapi işleminin hangi hastalıklarda ve problemlerde uygulandığını tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı. Mezoterapi, cildin orta tabakasına gereken ürünleri, gerektiği miktarda özel iğnelerle enjekte ettiğimiz bir tedavi yöntemidir. Birçok rahatsızlıkta kullanılan mezoterapi çok kozmetik amaçla kullanılmasının yanı sıra, aynı zamanda ağrı mezoterapisi de bazı rahatsızlıklarda iyi bir destek sağlamaktadır. Çok daha az ürünü, çok daha hızlı bir şekilde ilgili alanda rahatlama yaratacak şekilde vermek mümkün olmaktadır. Saç mezoterapisi, vücutta lipolize (yağ yakımına) yönelik yapılabilecek mezoterapi yöntemleri mevcuttur. Mezoterapide; polipeptitler, vitaminler, hyalüronik asit, kollajen, cildi tamir eden birçok kimyasallar ve maddeler kullanılabilmektedir. Uygun teknik, uygun mesafe ve uygun aralıklarla uygulama yapılması ve kişiye özel çözümler yaratılması esastır.