SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

Trendyol sanata desteğini büyütüyor

Trendyol Sanat, genç ve bağımsız sanatçılara dijital dünyada alan açıyor. Bu sayede Anadolu'daki sanatçıların işlerini büyük şehirlerdeki sanatseverlerle, büyük şehirlerdeki sanatçıların işlerini ise Anadolu'daki sanatseverlerle buluşturuyor. Platform, 150'den fazla sanatçıya ve yaklaşık 1000 esere ev sahipliği yapıyor.

|

Türkiye'nin sevilen e-ticaret markası Trendyol, sanata ve sanatçılara verdiği desteği büyütmeye devam ediyor. Trendyol'un sosyal yatırımları arasında kültür-sanata verdiği desteğin önemli payı var. 2021 yılında hayata geçirilen Trendyol Sanat, genç ve bağımsız sanatçılara dijital dünyada alan açıyor. Bu sayede Anadolu'daki sanatçıların işlerini büyük şehirlerdeki sanatseverlerle, büyük şehirlerdeki sanatçıların işlerini ise Anadolu'daki sanatseverlerle buluşturuyor. Platform, 150'den fazla sanatçıya ve yaklaşık 1000 esere ev sahipliği yaparak, sanatçıların işlerini geniş kitlelere sunuyor. Trendyol, her alanda olduğu gibi teknoloji gücünü kullanarak kültür-sanat alanında da pozitif etki yaratmayı amaçlıyor.

Türkiye'nin en önemli sanat etkinliklerinden biri olan BASE, bu yıl Trendyol Sanat'ın ana sponsorluğunda, 27 Kasım - 1 Aralık tarihleri arasında gerçekleşti. Trendyol'un faaliyet gösterdiği ülkelerden biri olan Azerbaycan, BASE 2024 Konuk Ülke Programında yer aldı. Bu yılki etkinlikte Türkiye ve Azerbaycan'dan genç sanatçıların eserleri aynı çatı altında sanatseverlerle buluştu.

Trendyol Sanat, yeni mezun sanatçıların yaratıcılıklarını ve üretme motivasyonlarını desteklemek, onların sanat profesyonelleri ve sanat izleyicileri ile diyaloglarını geliştirmek misyonuyla düzenlenen BASE'e üçüncü kez destek verdi.

Konuk ülke Azerbaycan

BASE 2024 kapsamında, Azerbaycan Güzel Sanatlar Fakülteleri'nde 4. sınıf lisans ve lisansüstü bölümlerde okumakta olan ve son üç sene içerisinde mezun olmuş 14 genç sanatçının eserlerinden oluşan özel bir seçki, Trendyol Sanat'ın katkılarıyla sanatseverlerle buluştu.

"Konuk Ülke Azerbaycan: Genç Sanat Üretimine Bir Bakış" başlıklı seçki ile BASE, Azerbaycanlı genç sanatçılar Fatima Babazade, Fidan Abilova, Fidan Jafarli, Fidan Nazim Qızı, Huseyn Jalil, İlham Salehli, Jala Aziz, Kafiya Eyvazova, Nazrin Mutallifli, Nigar Süleymanova, Ravan Cabarlı, Rugiyye Alili, Shafig Osmanov ve Ülviyye Nabizade'nin işlerine ev sahipliği yaptı. Sanatçılar, resimden fotoğrafa, nakıştan dokumaya farklı pratiklerde, kültürel geçmişlerini ve perspektiflerini yansıttılar.

Topkapı'nın Kedileri

Trendyol Sanat, genç ve bağımsız sanatçılara destek verirken, aynı zamanda farklı sanat kurumlarıyla ve çağdaş sanatın önde gelen temsilcileriyle iş birlikleri yapıyor. Özel seçkiler oluşturarak bu sanatçıların sınırlı sayıda üretilmiş eserlerini sanatseverler için ulaşılabilir kılıyor. Hem genç yeteneklerin hem kariyerinde gelişmiş sanatçıların pek çok farklı disiplinde eserleri, Trendyol Sanat'ın seçkilerinde yer buluyor. Bu seçkiler arasında en güncel olanlardan biri de ünlü sanatçı Sarp Kerem Yavuz'un "Cats of Topkapı" (Topkapı'nın Kedileri) adlı eseri. 15 yıllık fotoğrafçılık deneyimini yapay zekâ teknolojisiyle birleştiren Sarp Kerem Yavuz, dünyanın önde gelen müze ve uluslararası koleksiyonlarında yer alan özel fotoğraf serilerinin devamı niteliğindeki "Topkapı'nın Kedileri" eserini Trendyol Sanat'ta sanatseverlere sunuyor.

Yapay zekâ destekli

Alanında pek çok uluslararası ödüle layık görülen sanatçının son dönem fotoğraf serilerinin en yenisi olan "Topkapı'nın Kedileri", İstanbul'un ikonik sokak kedilerine odaklanıyor. Topkapı Sarayı'nın da bulunduğu tarihi Fatih semtindeki sokak kedilerinden esinlenen seri, sanatçının denetimindeki yapay zekanın yorumuyla üretilen 10 adet portreden oluşuyor. Trendyol'a özel 50 adet limitli edisyon üretilen "Topkapı'nın Kedileri", 20 x 25 cm ebatlarındaki ciltli kutularda, sanatçının imzasını taşıyan sertifika ile gönderiliyor.

'Trendyol Sanat Sohbetleri' Anadolu'yu gezecek

Genç ve bağımsız sanatçılara dijital dünyada alan açarak sanatçıları ve eserlerini milyonlarca sanatseverle buluşturan Trendyol Sanat, önümüzdeki dönemde yüz yüze buluşmalarla Anadolu'nun farklı şehirlerine taşınıyor.

12 ilde düzenlenecek "Trendyol Sanat Sohbetleri", çağdaş sanatın önde gelen isimlerini bu illerde yaşayan güzel sanatlar fakültesi öğrencileri, bağımsız sanatçılar ve sanatseverlerle bir araya getirecek. Trendyol, bu etkinlik serisiyle Türkiye'nin dört bir yanında 15 bin kişiyi sanatla buluşturmayı hedefliyor.

"Trendyol Sanat Sohbetleri" serisinin ilki, 5 Kasım Salı günü, Türkiye'nin önemli çağdaş sanat etkinliklerinden 9. Çanakkale Bienali kapsamında, Çanakkale'deki StudioMAHAL'de gerçekleştirildi. "Genç Sanatçılar ve Güncel Yapılar: Galeriler, Fuarlar ve Bienaller" başlıklı etkinlikte, Yeditepe Üniversitesi Sanat ve Kültür Yönetimi Bölüm Başkanı, Sanat Yazarı ve Küratör Prof. Dr. Marcus Graf moderatör olarak görev alırken; multidisipliner sanatçı Kaan Tarhan, Çanakkale Bienali Kurumsal Küratörü Deniz Erbaş ve Çanakkale Bienali Kurucu Direktörü, ÇOMÜ GSF Öğretim Üyesi Seyhan Boztepe konuşmacı olarak yer aldılar. Panelde sanatın güncel eğilimleri, sanat piyasasının bugünü ve geleceği gibi konular ele alındı.

Sanatla teknolojiyi buluşturdu

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Contemporary İstanbul'un partnerlerinden biri olan Trendyol, multidisipliner sanatçı Candaş Şişman'ın "SYN-Phon" isimli görsel-işitsel enstalasyonunu sanatseverlerle buluşturdu.

Sanatçının grafik notasyon kompozisyonunu görsel enstalasyonla sergilediği ve müzisyenlerle birlikte performe ettiği çalışma, sanat ve teknoloji arasındaki etkileşimi güçlü bir dille ortaya koydu. Farklı günlerde farklı müzisyenler "SYN-Phon"a eşlik ederek bu çok katmanlı deneyime katkı sağladı. Ses mühendisliğini Gökhan Deneç'in yaptığı bu çalışmanın küratörlüğünü GLOBART üstlendi.

150'yi aşan sanatçının 1000'e yakın eseri var

Trendyol Sanat, sanatçıların eserlerini Türkiye'nin dört bir yanından sanatseverlerle buluşturmak için dijital bir alan açarken, sanatseverlerin de zaman ve mekândan bağımsız olarak sanata ulaşabilmelerini sağlıyor. 150'den fazla sanatçının 1000'e yakın eserine ev sahipliği yapan Trendyol Sanat, bugüne dek yapılan iş birlikleri kapsamında İsmail Acar, Leo Lunatic, Ardan Özmenoğlu, Devrim Erbil ve Ekrem Yalçındağ gibi sanat dünyasının önde gelen isimlerinin imzasını taşıyan eserleri sanatseverlerle buluşturdu. Kolekta ve BASE kurucularının oluşumu artoloji iş birliğinde başlatılan Trendyol Sanat'ta, artoloji ekibi seçkileri dışında Bodrum Zai Yaşam, Globart, İyilik İçin Sanat Derneği, Atölye Etiler ve Mamut Limited üzerinden eser satışları yapılıyor.

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.