SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

İş dünyası önemli transferler yaptı

Türkiye’nin önde gelen şirketleri stratejik birimleri için yönetici pozisyonlara yaptığı atamaları devam ettirdi. Farklı şirketlerde yeni pozisyonlara transfer olan yöneticiler olduğu gibi, şirket bünyesinde yönetici transferleri de yapıldı.

|

Data Expert’in derlediği bazı yeni şirket görevlendirmeleri şöyle:

Aude Ferrand - TAV İşletme Hizmetleri / CEO

Dünyanın önde gelen havalimanı ve yolcu ağırlama hizmeti sağlayıcıları arasında yer alan TAV İşletme Hizmetleri’nin CEO ataması gerçekleştirildi. 19 ülkede 1.500’e yakın çalışanıyla faaliyet gösteren şirketin yeni CEO’su, lüks tüketim sektöründe küresel çapta üst düzey yöneticilik yapmış olan Aude Ferrand oldu. Ferrand, TAV Havalimanları Holding’de CCO (Ticari İşler Grup Başkanı) görevini de üstlendi.

Ferrand, European Business School’da Uluslararası İşletme alanında lisans eğitimi aldı. Ayrıca, HEC Paris’teki Uluslararası Kurumsal Finans Sertifika Programı’nı (ICCF) da tamamladı. Lisans eğitiminden sonra, İngiltere’de Armani’de Marka Müdürü olarak iş hayatına başlayan Ferrand, 2000-2012 arası Amore Pacific-Parfums Lolita Lempicka’da çeşitli üst düzey ticari ve pazarlama pozisyonlarında görev yaptı. Ferrand, 2013-2017 arasında Printemps’da Lüks Mağazacılık Müdürü ve mücevherat bölümünün Genel Müdürü olarak çalıştı.

Ferrand, 2017'de Groupe ADP’ye Merchandising Müdürü olarak katıldı ve 2018 sonunda Perakende Direktörü olarak atandı. Bu görevinde mağazalar, yiyecek-içecek hizmetleri ve reklam faaliyetlerinin sorumluluğunu üstlendi. Ayrıca, Santiago Havalimanı, Amman Havalimanı ile Delhi ve Paris havalimanlarındaki hizmet şirketlerinin yönetim kurullarında yer aldı.

Elif Aral - Pfizer / Ortadoğu, Rusya ve Afrika (MERA) Bölge Başkanı

Elif Aral, Pfizer Ortadoğu, Rusya ve Afrika (MERA) Bölge Başkanı olarak atandı. Elif Aral yeni görevinde, MERA bölgesindeki ülkelerin yönetiminden ve bölgedeki stratejik ortaklıkların geliştirilmesinden sorumlu olacak.

1994 yılında İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü’nden mezun olan Elif Aral, Harvard Business School, Wharton ve Management Center of Europe enstitülerinde yönetici eğitimleri aldı. Aral kariyerine 1995 yılında Pfizer Türkiye’de Yönetici Adayı (MT) olarak başladı.

2004-2007 yılları arasında Pfizer Uzmanlık Ürünleri Satış ve Pazarlama Direktörü olarak görev yapan Aral, 2007-2009 yılları arasında Kurumsal Strateji ve İş Geliştirme Direktörlüğü görevini üstlendi. Ardından Pfizer Türkiye’nin, Kafkaslar ve Orta Asya ülkelerinin dahil olduğu 10 ülkeden sorumlu hale gelmesiyle, bölgenin yöneticisi oldu. 2009-2012 arasında Pfizer Türkiye’nin pazarlama ve satıştan sorumlu üç Genel Müdür Yardımcısı’ndan biri olarak Satış Pazarlama Direktörü görevini üstlenen Elif Aral, 2012’de Kurumsal İlişkiler Direktörü olarak atandı. Bu görevinin ardından 1 Ocak 2014’te Pfizer Türkiye Genel Müdürü oldu. Elif Aral, 1 Ocak 2019’da Pfizer Gelişen Pazarlar Aşı Grubu Lideri olarak New York’a taşındı. Ocak 2021’de Kardiyovasküler ürünlerin Pazarlama sorumlusu olarak atanan Aral, 1 Eylül itibarıyla Pfizer Ortadoğu, Rusya ve Afrika (MERA) Bölge Başkanı olarak Dubai’de yerleşik olarak görevine başladı.

Atak Talas - Allison Transmission / Doğu Asya Satış Direktörü

Allison Transmission, Atak Talas’ın Doğu Asya Satış Direktörü olarak atandığını açıkladı. Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra Bahçeşehir Üniversitesi’nde MBA yüksek lisansını tamamlayan Atak Talas, 2007 yılında Daimler şirketinde Ar-Ge Mühendisi olarak kariyer hayatına başladı. Talas, 2011’de Uygulama Mühendisi göreviyle Allison Transmission ailesine katıldı. 2014 yılında Allison Transmission’ın Türkiye’deki satış faaliyetlerini yönetmek üzere müşteri yöneticisi olarak atandı. Talas, imza attığı başarılı projeler doğrultusunda 2018’de Türkiye ve Orta Doğu Bölge Müdürü görevini yürütmeye başladı.

Bu dönem zarfında Talas, Türkiye ve Orta Doğu bölgelerindeki satış ve pazarlama yöneticilerinden oluşan ekibiyle pazar bazlı satış stratejilerinin geliştirilmesi ve uygulanması faaliyetlerini yönetti. Şimdi de Uzak Doğu bölgesindeki yeni görevini devralan Talas, Allison Transmission Doğu Asya Satış Direktörü olarak Japonya, Kore ve Avustralya pazarlarındaki ekiplere liderlik ederek satış stratejilerinin geliştirilmesi ve uygulanması, ilgili pazarlarda şirketin büyüme hedeflerinin gerçekleştirilmesinden sorumlu olacak.

Banu Saraç Baktır - Vileda Türkiye / Genel Müdür

Vileda Türkiye Ülke Pazarlama Müdürü Banu Saraç Baktır, Eylül 2024 itibarıyla terfi ederek Türkiye Genel Müdürlüğü görevine atandı. Banu Saraç Baktır, yeni görevinde Vileda’nın tüm Türkiye organizasyonunun yöneticiliğini üstlenecek.

Robert Koleji ve Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’ndeki eğitiminin ardından tüketici ürünleri sektöründe 8 yıl tecrübe edinen Banu Saraç Baktır, 2019 yılında Vileda Türkiye’ye Kıdemli Ürün Müdürü olarak katıldı ve 2020 yılında Türkiye Ülke Pazarlama Müdürlüğü görevini üstlendi. Görevi süresince ulusal ve uluslararası çeşitli projeleri yönetti ve ekibiyle beraber şirketin önemli başarılarına imza attı.

Aynı zamanda EMEA yönetim ekibi üyesi olan EMEA Merkez Güney Başkan Yardımcısı Franco Giacomini bu atama hakkında “Bir kez daha en iyi yeteneklerimizden birini Genel Müdür pozisyonuna yetiştirdiğimiz için çok mutluyuz. Yeteneklerimizi geliştirip fırsat vermek, şirket kültürümüzün temel taşlarından biri ve bizim için çok önemli. Banu, geçtiğimiz yıllarda Vileda Türkiye’nin başarısına çok önemli katkılarda bulundu ve bizlere tüm organizasyonu yönetme yetkinliğini gösterdi. Banu’nun Vileda Türkiye’nin ilk kadın Genel Müdürü olması bizi ayrıca gururlandırıyor” dedi.

Alphan Akiz - Ata Yatırım / CEO

Ata Yatırım, finans sektöründe geniş deneyime sahip olan Alphan Akiz’i CEO olarak göreve getirdi. Alphan Akiz, finans sektöründeki bilgi birikimi ve yönetim tecrübesiyle Ata Yatırım’ın büyüme yolculuğuna liderlik edecek.

İstanbul Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu olan Akiz, kariyerine 1989'da Deha Menkul Kıymetler’de Dealing Room Manager olarak başladı ve ardından sektörün önde gelen şirketlerinde üst düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. Akiz, 34 yıllık iş hayatı boyunca sermaye piyasalarındaki teknolojik dönüşümlerde aktif rol almış, görev üstlendiği kurumların dönüşümüne liderlik etti.

Meslek hayatına 1995-2006 arasında Koç Yatırım’da Yurt İçi Satış ve Pazarlama Müdürü olarak devam eden Alphan Akiz, 2006-2013 yıllarında Yapı Kredi Yatırım’da Genel Müdür Yardımcısı olarak başarılara imza attı. Ardından 2013-2015 yıllarında Akbank’ta Bölüm Başkanı pozisyonunda bulunan Akiz, son olarak 2015-2024 arası Ak Yatırım’da Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Alphan Akiz, 2011'de INSEAD Business School’da “Growing Leaders To Grow The Business” programını tamamladı.

Serdar Tarhan - Edenred Türkiye / Satış Direktörü

Türkiye’de yemek kartı sisteminin öncülerinden Edenred’in satış stratejisi ve hedeflerini yönetmekten sorumlu olan kişi; uzun yıllar global ve yerli markalarda önemli çalışmalara imza atan Serdar Tarhan oldu. Tarhan, 35 bini aşkın kurumsal müşterisi için 70 bin üye restoran, kafe, büfe, market ve binlerce akaryakıt istasyonuna hizmet taşıyan Edenred Türkiye’nin tüm satış operasyonlarından sorumlu olacak.

Kariyerine 1996 yılında Kart-Sis’te Ürün Satış Uzmanı ve Proje Lideri olarak başlayan Serdar Tarhan, 1999 yılında Dell Computer’de Satış Müdürü pozisyonuna getirildi. Daha sonra Compaq Computer bünyesinde yeni bir iş birimi kurarak Global Müşteriler Satış Müdürü olarak görev alan Tarhan ardından HP Türkiye bünyesinde çalışmalarına devam etti. SAS Institute ve Millenicom Telekomünikasyon’un kuruluşunda da yer alan Tarhan daha sonra 12 yıl boyunca kariyerini sürdürdüğü Turkcell’e katıldı. Turkcell bünyesinde Stratejik ve Büyük Müşteriler Satış Müdürü ve Kurumsal Satış Direktörü pozisyonlarında görev aldı. 2022 yılından bu yana Rubrik Türkiye’nin Ülke Müdürü görevini başarıyla sürdüren Serdar Tarhan, Haziran ayında Edenred Türkiye’nin Satış Direktörü olarak atandı.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.