Soyak Holding Avrupa Gayrimenkul Topluluğu'nda boy gösterdi
Soyak Holding CEO’su Dr. M.Emre Çamlıbel, Avrupa Gayrimenkul Topluluğu'nda çarpıcı açıklamalar yaptı.
Soyak Holding, gayrimenkul alanında çalışmalarını yürüten akademisyenler ve sektör temsilcilerini bir araya getiren ve bu yıl İstanbul’da 24-27 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen Avrupa Gayrimenkul Topluluğu (ERES) 22.Uluslararası Konferansı’nda yer aldı.
Konferans kapsamında düzenlenen “TurkishReal Estate Market” oturumunda panelist olarak yer alan Soyak Holding CEO’suDr.M. Emre Çamlıbel;“Türkiye’de gayrimenkul sektörü son yıllarda gündeme gelen Enerji Verimliliği Kanunu, Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği ile kamuoyunda bilinç ve farkındalık düzeyinin artışıyla birlikte, hem yeni yapılan projelerin enerji verimliliği ve sürdürülebilir yaklaşım doğrultusunda yapılmasına hem de mevcut binaların bu sisteme entegrasyonunun sağlanması için çeşitli proje ve çalışmalar geliştirmeye özen gösteriyor. Son zamanlarda yeni hayata geçirilen özel sektör kamu işbirliğine güzel bir örnek teşkil eden “Anahtar Teslim Kentsel Dönüşüm Projesi”, finansman ve koordinasyonu banka destekli sağlıyor.” dedi.
'Ülke açısından önem taşıyor'
Türkiye’de hizmet verdiği gayrimenkul, enerji, çimento ve döküm sektörlerinde ‘sürdürülebilir yaşam yaklaşımı’ ilkesiyle rol model olan Soyak Holding; üniversiteleri, gayrimenkul sektörüyle ilişkili kurum ve kuruluşların önde gelen temsilcilerini bir araya getiren Avrupa Gayrimenkul Topluluğu (ERES) 22.Uluslararası Konferansı’nın destekçileri arasında yer aldı. Gayrimenkul sektörünün uluslararası pradigmalarının ele alındığı ve 17 tema altında 69 oturumun gerçekleştiği konferansta, gayrimenkul finansmanı, uluslararası gayrimenkul yönetimi, gayrimenkul değerleme, kentsel dönüşüm, konut ve ticari gayrimenkul pazarları gibi farklı başlıklarda bir çok bildiri sunuldu.
25 Haziran Perşembe Günü gerçekleşen ‘Turkish Real Estate Market’ oturumunda panelist olarak yer alan Soyak Holding CEO’su Dr. M. Emre Çamlıbel;akademisyenlerin ve sektör temsilcilerinin sorularını yanıtladı. Son yıllarda gayrimenkul sektöründe gündeme gelen yasal düzenlemeler ve etkileri, gelişen yeni trendler ve Türkiye’de en çok yeşil bina geliştiren kurum olarak konut sektörünün geleceğiyle ilgili değerlendirmelerini aktaran Dr. Çamlıbel; Türkiye’nin başarılı bir kentsel dönüşüm modeli oluşturabilmesi için ihtiyaç duyduğu destek ve planlamaların neler olduğuyla ilgili soruya şu sözlerle yanıt verdi.
“Türkiye’de kentleşmeden bahsederken deprem gerçeğini göz önüne alarak çalışmalara yön vermenin çok kritik olduğunu göz önünde bulundurmalıyız. Geçmişte yaşanan hızlı kentleşme, göç ve plansız gelişimle birlikte, Türkiye’de günümüzde sürdürülebilir kentleşme için sürdürülebilir bir kentsel dönüşüm gerçekleştirilmesi kaçınılmazdır. Alt yapısı eksik, plansız, bir şekilde yapılaşmış olan kentsel alanların bu gününün sermaye ve bilgi akışı içerisinde yeni formlarını bulması gereklidir.” dedi.
Kentsel dönüşüm projeleri gerçekleştirilirken çevre dostu ve enerji verimliliği uygulamalarının da yapılmasının da ülke ekonomisi açısından son derece önem taşıdığına değinen Dr. Emre Çamlıbel; yenilenmesi beklenen 6.7 milyon konutun tamamının yeşil ve enerji verimli olması durumunda 2023 yılına kadar ülkemizde yaklaşık toplam 25 milyar $ enerji ve su tasarrufu yapılabileceğine dikkat çekti.