SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

Samut İnşaat 7 Yıldızlı Otelle Geliyor

Hüseyin Samut, önümüzdeki yıllar için ise Avrupa’daki 8 ülkenin yaşlı vatandaşları için oldukça farklı bir projeye imza atmayı planlıyor.

|

Samut Yatırım A.Ş. Yönetim kurulu başkanı Hüseyin Samut, 1994 yılından bu yana 37 projeye imza attıklarına değiniyor. “3 bin daire tamamladık. Bizim işimizde müşterimiz yeni müşteri getiriyor. Bizim evlerimizde oturan kişilere misafirliğe giden kişiler ‘Ben de bu müteahhitten ev alayım’ diyor” diye konuşuyor.

Hüseyin Samut’un yeni dönem projeleri de oldukça iddialı. Yapımına başladığı bir butik otel ve proje aşamasında olan 7 yıldızlı bir otel yatırımıyla dikkat çekiyor. Samut AVM projesiyle alışveriş merkezleri alanına da girmeye hazırlanan Hüseyin Samut, önümüzdeki yıllar için ise Avrupa’daki 8 ülkenin yaşlı vatandaşları için oldukça farklı bir projeye imza atmayı planlıyor.
Şu anda planlarında iki otel var. Bir tanesi 50 odalı butik otel. Bir tane de yedi yıldızlı otel projesi. Aynı zamanda batı yolunda AVM projesine de başlamış bulunmaktalar. 240 dairelik Oscar projesi var. Yedi yıldızlı otel 2 bin yataklı olacak. Bu 7 yıldızlı otelin yatırım maliyeti 150 milyon TL. olacak.

Projenin 3 yıl içerisinde bitmesi planlanmakta.Hüseyin Samut projeyle ilgli olarak” Otelin altı alışveriş merkezi olacak. Dünya markalarını deniz kenarındaki bu otelin alışveriş merkezine taşıyacağım. Üç katlı bir alışveriş merkezimiz var. Her türlü aktivite, sinemalar,oyun sahaları var. Bu projede çok iddialıyım. Ayrıca AVM projemiz de var. Samut AVM diye geçiyor. İki büyük kulemiz var. Yaklaşık 4 bin kişi ağırlayacak şekilde yapıyoruz. 16 bin metrekare arsası var. İnsanlar için değişik bir yer olmasını istedik. Antalya’da yeni bir yer açılıyor mesela, harika oluyor ama insanlar aynı şeyi görmekten bıkmış. Bizim projemizin insanların aklında kalmasını istedik. İnsanlar çocuklarıyla gelsinler ve bir bağımlılık yaratsın. Yedikleri bir restorandaki bir lezzeti bile başka yerde bulamasınlar. Çok başarılı olacağımıza inanıyorum. Yeni projelerimizde de oldukça iddialıyım.”dedi.

* Samut AVM’nin büyüklüğü 100 bin metrekare civarında. 130-140 bin TL civarında da bir maliyeti var.
Hüseyin Samut “2013’de piyasa güzel gidecek diye düşünüyorum. 2014’ten sonra fiyatlar çok artacak. Ekonomi yerini bulacak. İnsanlar oturduğu evden daha güzel bir yer bulursa ve parası de varsa hiçbir zaman elindekiyle yetinmiyor. Teknoloji gibi, herkes hep bir ileriye gitmek istiyor. Çok güzel bir arabamız var diyelim, hep daha iyisini arıyoruz. Gidip bir üst modelini alıyoruz. Ev de aynı şekilde. Ben projelerimdeki müşterilerimden kazanıyorum. Benim en iyi reklamım müşterilerim. Daireleri yapıyorum, müşterilerimi oturtuyorum, onları ziyarete arkadaşları geliyor. Daireyi görünce hayran kalıyorlar. “Bu müteahhitten biz de ev alalım” diyorlar ve hepsi sıraya giriyor”dedi.

YENİ DÖNEM PROJELER
* Gelecekte planladığınız başka projeleriniz var mı?

Avrupa’daki 8 ülkenin yaşlıları için yapacağım bir proje var. Bu projeyi Antalya’da hayata geçireceğim. Belek’te yeri hazır. 4-5 bin kadar kimsesiz ve devletten yardım alarak yaşayan 60 üstü yaşlı insana bir yer hazırlamak istiyorum. Bu insanları 1+1 daire sahibi yapacağım. Otel gibi olacak. Onlara belli bir miktar karşılığında bu daireleri satmış olacağım. İçinde çamaşırhaneleri, yemekhaneleri, mutfakları, restoranları, kütüphaneleri, eğlenme ve dinlenme yerleri, barbeküleri, havuzları olan denize sıfır bir proje olacak. İşletmesini de biz organize edeceğiz. Hem sekiz ülkenin bireylerini Türkiye’ye toplayacağım, hem de bakımını üstleneceğim. Aslında bu projede binayı yaparken pek para kazanmayacağız. Orada yapacağım kaliteli hizmet için onlardan bir aidat alacağım. Tabi burada Türk vatandaşlarımıza da yer olacak. Bununla ilgili yıllardır çalışıyorum, bütçe hazırlıyorum. Cumhurbaşkanlarını, başbakanları bile ağırlayabileceğim akıl almaz bir yer yapmak istiyorum. İnsanın çok parası olabilir ama hayatta yalnız kalabilirsiniz. Belki yıllar sonra ben de gidip orada konaklayacağım.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.