SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

GYODER Yüksek İstişare Kurulu Oluşturdu

Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER sektörün gelişimine katkı sağlayacak çalışmaları hayata geçirmeye devam ediyor.

|

Geçtiğimiz aylarda isim değişikliği yaparak gayrimenkul sektörünün genelini kucaklayan GYODER, sektörün önemli konularını değerlendirmek adına bünyesi altında ilk kez bir ‘Yüksek İstişare Kurulu’ oluşturdu.

İlk buluşmasını 18 Eylül 2013, Çarşamba günü İstinye Borsa Restaurant’ta yapan GYODER Yüksek İstişare Kurulu’nda genel ekonomik değerlendirmelerle birlikte inşaat bitirme sigortası, kentsel dönüşüm, imar mevzuatı ve kanun tasarıları, mütekabiliyet ve yeni vergi kanun tasarısı gibi konular masaya yatırıldı.

Yüksek İstişare Kurulu’na GYODER Başkanı Aziz Torun, GYODER Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hakan Kodal ile birlikte Prof. Dr. Ali Alp, Ozan Balaban, Prof. Dr. İbrahim Baz, Avni Çelik, Süleyman Çetinsaya, Durmuş Döven, Altan Elmas, Nurettin Eroğlu, Tankut Gündoğar, Prof. Dr. Şükrü Kızılot, Nahit Kiler, Ali Saydam, Haluk Sur, Dr. Ahmet Şahin, Turgay Tanes, Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş, Mesut Toprak, Kürşat Tuncel, Dr. Ufuk Yılmaz ve Ziya Yılmaz gibi sektörün ve iş dünyasının önemli temsilcileri katıldı.

GYODER Yüksek İstişare Kurulu sektörün sorunlarına çözüm arayacak

Yüksek İstişare Kurulu’nun kuruluş amacına yönelik görüşlerini dile getiren GYODER Başkanı Aziz Torun, “Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu GYODER olarak geçtiğimiz ay yeni adımızı duyurmuştuk. Yeni adımız "Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği" ile sektörün tamamını kucaklayan yapımızı adımıza da taşımış olduk. Bunun devamında sektörümüzün çatı kuruluşu olarak üzerimize düşenleri daha iyi yapabilmek adına başka yeniliklere de ihtiyacımız vardı. Sektörümüzün önemli konularını daha iyi değerlendirmek ve çözüm üretebilmek için dernek bünyesinde sektörün ve iş dünyasının akademisyen, bürokrat, iş adamı, yönetici, konumundaki önemli isimlerinden oluşan bir Yüksek İstişare Kurulu ile yapabileceğimizi düşündük. Bu kapsamda çalışmalara başlayarak birçok önemli isimi bu yeni yapıya davet ettik. Sağ olsunlar bizleri kırmadılar ve hızlıca bir araya gelebildik. İlk toplantımızda çok önemli konuları değerlendirme fırsatımız oldu. Buna göre;

· Özellikle maketten satış sonucu mağduriyetlerin oluşmasının önüne geçebilmek adına inşaat bitirme sigortası ve sektörün çürük elmalardan ayıklanması gerekliliğini tartıştık Ayrıca, ilgili yasa tasarısının bir an önce yasalaşmasının önemi belirtildi.

· Gayrimenkul sektörünün özellikle İstanbul da bir Gayrimenkul araştırma çalışması yapılması konusunda görüş birliğine varıldı.

· Kentsel dönüşümün ise sektörün güvenilir firmaları ile Belediye, TOKİ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gibi kamu otoritesini temsil eden kurumlar ile birlikte yürütülmesi gerektiği belirtildi.

Bu ve bunun gibi birçok önemli konuyu ele aldığımız Yüksek İstişare Kurulu ile sektörümüze ve dolayısıyla da ülke ekonomimize önemli katkılar sağlamak adına çok önemli çalışmalar yapacağımıza inanıyorum.

GYODER Yüksek İstişare Kurulu’nun yılda üç kez toplanacağını belirten GYODER Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hakan Kodal ise ilk toplantılarının çok verimli geçtiğini söyledi. Kodal; “Yüksek İstişare Kurulu’nun öncelikli amacı derneğin yurtiçi ve yurtdışındaki sektörel dernek ve diğer sivil toplum kuruluşları ile ilişkilerinin geliştirilmesinde ve derneğin prestijinin arttırılması, tüm kişi ve kuruluşlara tanıtılmasında katkıda bulunmaktır. Bu kapsamda ilk toplantımıza sektörümüz ve iş dünyasından 22 çok önemli isim katılarak bizlere destek verdiler. İlk toplantımızda genel ekonomik değerlendirmelerin yanı sıra inşaat bitirme sigortası, kentsel dönüşüm, imar mevzuatı ve kanun tasarıları, mütekabiliyet ve yeni vergi kanun tasarısı gibi konular üzerinden kapsamlıca görüşme fırsatımız oldu.” dedi.

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.