SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

Alubond USA, Türkiye'de

Dünya devi Alubond USA, Türkiye’yi merkez üssü yapıyor

|

Ürünleri Burj Halife, Yas Hotel gibi dünyaca ünlü yapılarda da kullanılan dünyanın en büyük kompozit panel üreticisi Alubond USA, A2 yanmaz alüminyum kompozit panelin üretimine mart sonunda Türkiye’de başlıyor. Bu yatırımla Türkiye, A2 yanmaz kompozit panelin üretildiği dünyanın 3. lokasyonu olacak.
Dünyanın en büyük alüminyum kompozit panel üreticisi Alubond USA, Avrupa, Rusya ve Türkî Cumhuriyetler pazarına yönelik üretiminin merkez üssünü Türkiye’de kuruyor. Alubond USA, Çorlu’da kurulmakta olan tesisleriyle Türkiye'de A2 sınıfı yanmaz kompozit panelin üretimine başlayacak. Alubond USA ve Aldom AŞ ortaklığıyla gerçekleştirilen yatırımla Türkiye, A2 alüminyum yanmaz kompozit panelin üretildiği dünyanın 3. lokasyonu olacak. Yılda 12 milyon m2’lik üretim kapasitesine sahip olacak tesislerin kurulumu için 100 milyon dolarlık bir başlangıç yatırımı planlandı. Entegre birimler ve ilave tesislerle 100 bin m2 arazi üzerine kurulacak tesisler, bölgede 500 kişilik bir istihdam yaratacak.
“Önemi rezidans yangınıyla anlaşıldı ”
Yatırımla ilgili bilgiler veren Alubond Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Boynudelik, alüminyum ve inşaat sektöründe 30 yıla yakın bir süredir faaliyet gösterdiğini, yaklaşık 4 yıl önce de Mulk Holding ile yaptıkları görüşmeler neticesinde Alubond Turkiye’nin kuruluş kararını alarak yatırıma başladıklarını anlattı. Alubond USA ve Aldom AŞ ortaklığıyla oluşturulan Alubond Türkiye olarak üretim tesislerinin kurulumunda artık sona yaklaştıklarını ifade eden Boynudelik, "Alubond USA, dış cephelerde kullanılan kompozit panel sektöründe dünyanın 8 lokasyonunda üretim yapan, 25 milyon metrekarelik üretim kapasitesiyle dünyanın en büyük üreticisidir” diye konuştu. Dünyada şu anda Alubond Dubai, Alubond Türkiye ve Japonya'da bir firma tarafından üretilen A2 sınıfı kompozit panelin daha önce Türkiye'de çok fazla talep görmediğini, ancak bir süre önce büyük bir rezidansta çıkan yangından sonra öneminin anlaşıldığını anlatan Boynudelik, "Çünkü bu ürün gerek insan hayatını, malvarlığını kurtarmakta gerekse binaların ömrünü uzatması sebebiyle çok önemli bir ürün. Bu ürünü Türkiye’de üretecek olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.
“21,5 m’yi aşan binalarda zorunlu”
Alüminyum kompozit panelin 4 çeşidinin bulunduğunu bunların da kolay yanan (PE), normal yanan (B1), geç tutuşan (B2) ve yanmaz kompozit paneller (A2) olduğunu aktaran Muzaffer Boynudelik, 2010 yılı AB uyum yasasına göre yangın yönetmeliğinde 21,5 metreden yüksek binalarda A2 sınıfı yanmaz kompozit panel kullanılma zorunluluğu getirildiğini hatırlattı.
Dünyada şu anda bu ürünü üretebilen iki üreticiden biri olduklarını vurgulayan Boynudelik, Çorlu’da yaklaşık 100 bin metrekarelik bir alanda kurulmakta olan tesislerde üretim hatlarının montaj aşamasında sona geldiklerini dile getirerek mart ayının sonunda üretime başlamayı planladıklarını açıkladı. "Bu yatırımda başlangıç olarak A2, B1, B2 üretim hatlarımızla beraber yıllık 12 milyon üretim kapasitemiz oluşacak. Tesisimiz, Tüm Avrupa, Rusya coğrafyası ve Türk cumhuriyetlerine ihracat yapmak ve iç pazarın talebini karşılamaya yönelik çalışacak. Türkiye pazarının 10 milyon metrekare olduğu varsayımından yola çıkarsak pazarın tamamına talibiz" diyen Boynudelik, ilk 3 yıl içerisinde ihracatla birlikte yaklaşık 500 milyon dolarlık bir ciro hedeflediklerini dile getirerek, Türkiye’nin ilk 500 sanayicisi arasına girmeyi amaçladıklarını söyledi. Bu yatırımla birlikte sektörde büyük bir rekabet başlatacaklarının farkında olduklarını ifade eden Boynudelik, "Yerli üreticiler bizim standartlarımızı yakalamak için çok çaba sarf edecek. Bu da bize ayrı bir hırs ve dinamizm getirecek. Kalitemizden ödün vermeden yapacağımız yeniliklerle yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.