Zeytinin acısını alan teknik! Aylarca taş gibi kalıyor ve acılığını gideriyor
Zeytin, sofralarımızın vazgeçilmez bir lezzetidir ancak taze zeytinlerin doğal olarak sahip olduğu acılık, çoğu zaman tüketilmeden önce giderilmesi gereken bir özelliktir. Zeytinleri hem lezzetli hale getirmek hem de uzun süre muhafaza edebilmek için belirli teknikler kullanılır. Bu yöntemlerle zeytinlerin acısı giderilirken, taş gibi bir yapıya kavuşması ve aylarca tazeliğini koruması sağlanır. İşte zeytinin acısını alıp uzun süre saklamanın doğal ve pratik yolları!
|
1
1 / 6Fotoğraf
Taze toplanmış zeytinler, doğal halleriyle oldukça acı bir tada sahiptir ve bu acılık giderilmeden tüketilmesi zordur. Ancak, doğru yöntemlerle hem zeytinlerin acısını alabilir hem de onları aylarca taze ve sert bir şekilde saklayabilirsiniz. Üstelik bu işlemleri tamamen doğal malzemelerle yapmak mümkün. Zeytinlerinize hem lezzet katacak hem de uzun süre bozulmadan dayanmasını sağlayacak etkili teknikler...