Zeytinin acısı nasıl alınır? Acılıktan eser bırakmıyor aylarca taptaze kalıyor
Taze toplanmış zeytin, sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olsa da, doğal acılığı nedeniyle hemen tüketilmez. Ancak, birkaç basit yöntemle zeytinin acısını alabilir ve aylarca taptaze bir şekilde saklayabilirsiniz. İşte zeytinlerinizi hazırlamak ve uzun süre muhafaza etmek için etkili yöntemler…Zeytin, dünya genelinde en çok sevilen gıdalardan biri olarak öne çıkıyor. Türk kültüründe ise özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Salatalardan yemeklere kadar pek çok farklı şekilde tüketilebilen zeytin, eğer acıysa genellikle tercih edilmiyor ve ziyan oluyor. Ancak, acı zeytinlerinizi çöpe atmadan önce basit bir yöntemle yeniden değerlendirebilirsiniz. Bu yöntemle zeytinlerinizin acı tadı tamamen kaybolur, üstelik yumuşacık ve taptaze kalır!