Zar gibi açılan yufkanın sırrı hamurunda saklı! 1 kaşığı yırtılmasını önlüyor
Yufka açarken karşılaşılan en can sıkıcı sorunlardan biri yırtılmalardır. Ancak usta aşçıların sır gibi sakladığı bir yöntemle bu problem tarihe karışıyor. Hamura eklenen küçük bir dokunuşla yufkalar hem incecik açılıyor hem de dayanıklılığıyla fark yaratıyor. Sofralarınızda göz dolduran lezzetler hazırlamak artık çok daha kolay!Yufka açmanın en önemli adımı, hamurun doğru kıvama getirilmesidir. Pürüzsüz, ele yapışmayan ve kolayca şekil alabilen bir hamur elde etmek için malzemelerin ölçüsüne dikkat edilmelidir. Özellikle sıvı oranı, hamurun elastikiyetini artırarak yırtılmaları önler. Bu noktada bazı malzemeler hamurun dayanıklılığını artırmada büyük rol oynar.