Evde börek yaparken en büyük sorunlardan biri, fırından çıktığında istediğimiz gibi çıtır olmaması. Ancak yıllardır börek yapan ustalar, bu sorunun basit bir sırrı olduğunu söylüyor. İşin püf noktası ise börek sosuna eklenen tek bir malzemede saklı! Peki, bu malzeme ne ve nasıl kullanılıyor? İşte detaylar…
|
1
1 / 5Fotoğraf
Evde yapılan börekler bazen fırından çıktıktan sonra beklediğimiz gibi çıtır olmaz, yumuşak ya da hamurumsu bir dokuya sahip olabilir. Oysa dışı nar gibi kızarmış, içi yumuşacık börek yapmanın sırrı aslında oldukça basit! Yılların börek ustaları, bu işin püf noktasının sosuna eklenen tek bir malzemede saklı olduğunu söylüyor. Üstelik bu malzeme herkesin mutfağında bulunan, çok basit bir şey! İşte böreklerinize çıtırlık katacak o yöntem ve detayları…