Yıllarca boşuna çöpe attık! Sarımsak filizlenmesine son veren teknik
Sarımsak, mutfakların vazgeçilmezi olan şifa deposu bir besindir. Ancak çoğu zaman dolapta ya da tezgahta beklerken yeşil filizler vermeye başlar. Bu, hem sarımsağın tadında acılaşmaya hem de dokusunun bozulmasına neden olur. Peki bu filizlenmenin ardında ne var? Sarımsak, serin, kuru ve karanlık yerlerde muhafaza edilmediğinde nem ve ışıkla temas sonucu filizlenmeye başlar. Özellikle plastik kaplarda ya da buzdolabında uzun süre tutulması bu süreci hızlandırabilir.Mutfakta en çok kullandığımız ama en çok israf ettiğimiz besinlerden biri: Sarımsak. Herkesin başına gelmiştir; birkaç gün önce aldığınız taptaze sarımsaklar bir bakmışsınız yeşermeye başlamış. Çoğu zaman filizlenen sarımsakları çöpe atıyor, bozulduğunu sanıyoruz. Oysa bu durumun önüne geçmek mümkün. Üstelik hiçbir kimyasal maddeye ya da özel ekipmana ihtiyaç duymadan! Doğal, pratik ve denenmiş yöntemlerle sarımsağın filizlenmesini kolayca engelleyebilir, hem cebinizi hem gıdanızı koruyabilirsiniz.