SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

Yıllarca boşuna çöpe attık! Sarımsak filizlenmesine son veren teknik

Sarımsak, mutfakların vazgeçilmezi olan şifa deposu bir besindir. Ancak çoğu zaman dolapta ya da tezgahta beklerken yeşil filizler vermeye başlar. Bu, hem sarımsağın tadında acılaşmaya hem de dokusunun bozulmasına neden olur. Peki bu filizlenmenin ardında ne var? Sarımsak, serin, kuru ve karanlık yerlerde muhafaza edilmediğinde nem ve ışıkla temas sonucu filizlenmeye başlar. Özellikle plastik kaplarda ya da buzdolabında uzun süre tutulması bu süreci hızlandırabilir.

1


İlginizi Çekebilecek Haberler

  1. Yıllarca boşuna çöpe attık! Sarımsak filizlenmesine son veren teknik
  2. Bembeyaz leke tutmayan kapıların sırrı! Kapılarınız ışıl ışıl olacak
  3. 2025 KPSS SINAV TARİHLERİ! KPSS 2025 başvuruları ne zaman alınacak? İşte ÖSYM KPSS sınav tarihi ve başvuruların alınacağı tarihler...
  4. Duşakabindeki silikon kararmalarını silgi gibi siliyor! Pamuğa döküp 2-3 saat bekletin
  5. MUHTEMEL 11'LER! Kasımpaşa-Beşiktaş maçı bu akşam saat kaçta hangi kanalda? Kara Kartal son 3 maçtır mağlup olduğu Kasımpaşa karşısında 3 puan peşinde!
  6. Ustasından doğru perde yıkama talimatı! Perdeler kar gibi beyazlıyor
  7. KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN 2025? 📌 Kurban Bayramı tatili hangi ay? Bayram tatili kaç gün, 9 gün olacak mı?
  8. UZAK ŞEHİR 20. BÖLÜM İZLE 📺 Alya ve Cihan'a büyük şok! Kanal D Uzak Şehir izle tek parça, full!
  9. ALES/2 NE ZAMAN? ALES 2 başvuruları ne zaman alınacak? ÖSYM ALES tarihleri 2025
  10. İŞKUR TİGEM İŞÇİ ALIMI | Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü personel alımı ne zaman? Başvuru nasıl yapılır?

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.