'YEMEK VE AİLEM BENİM TUTKUM'
Ece Zaim "Turkmax Gurme"de ekrana gelen "Küçük Mutfak Sırları"yla hafta içi her gün, her evin mutfağında uygulanabilir pratik tariflerden oluşan menüleriyle seyircisiyle buluşuyor. Zaim program günlerini neden ayrı tariflerle böldüğünü ve 9 aylık oğlu Demir Yiğit doğduktan sonra mutfağının nasıl etkilendiğini anlattı.
"Küçük Mutfak Sırları"da her güne özel başka tarifler yapıyorsunuz. Bunu anlatır mısınız biraz?
Farklı malzemeler kullanarak pratik ama bir o kadar da lezzetli yemekler yapmaya çalışıyorum. Haftanın beş günü olduğu için programın sıkıcı olmaması adına ben her günü böldüm. Pazartesi gününü tatlı günü yapıyorum zaten bir tatlı geçmişim var, pastanem vardı. Salı günü ev yemeklerini biraz daha modernleştirip, kendi yorumumu katıyorum. "Ev Yemekleri Sıkıcı Olmak Zorunda Değil" başlığı altında yemekler yapıyorum. Çarşamba günü 1,5 yaşında bir oğlum var, onunla bir ek gıda maceramız oldu. Hala her gün o ne yiyecek diye düşünüyorum. Annelerin de böyle dertleri olduğunu bildiğim için çocuk ve bebek yemekleri günü yapıyorum. Çarşamba günleri şekersiz, katkısız, tuz koymadan nasıl yemekler yapabiliriz bunun peşindeyim. Perşembe günü benim en sevdiğim öğün olan kahvaltı günü yapıyorum. Cuma günü de programda restoran kalitesinde ama evde yapabileceğiniz yemekler yapıyorum. Aynı zamanda o gün biraz kutunun dışına çıkmaya çalışıyorum, farklı malzemeler kullanarak farklı tarifler yapmaya çalışıyorum. Seyircimizde bu malzemelerle ne yapacağını bilsin en azından gözü korkmasın ve denemeye açık olsun diye programımız haftanın beş günü bu şekilde akıyor.
Türkmax Gurme'yle yollarınız nasıl kesişti ?
Çok sürpriz bir proje oldu. Yemek ve ailem benim tutkum. Ama oğlum Demir Yiğit doğduktan sonra bu tutkum daha da arttı. Programdan önce yemek üzerine danışmanlık ve yazarlık yapıyordum ama daha yavaş bir iş hayatım vardı. Bu işleri birlikte yaptığım kişi beni referans olarak kanala göstermiş. Aklımda hiç olmayan ve daha önce hiç aklımdan geçirmediğim bir işti. Bir arkadaşım beni kanala önerdi ve demo çekimine çağırıldım. Ardından işin olduğunu söylediler. Böylece başlamış olduk. Programın içeriğini birlikte kararlaştırdık. Çok tatlı bir ekibim var. Çok fazla aynı göze sahibiz bence bizim işimizin biraz güzel olmasının sebebi de bu ekip işi. Herkes birbiriyle uyumlu çalışıyor, çalışırken keyif alıyor ve ortak bir göz ve zevk var. Bunlar bir araya geldiğinde ekstra bir enerji oluşuyor ve izleyende onu hissediyor gibime geliyor.
RÖPORTAJ: MELİS GÜVENÇ
FOTOĞRAF: HÜSEYİN ÖZDEMİR
MİLLİYET MAGAZİN SERVİSİ