Kanseri yenerek sağlığına kavuşan Filiz Akın, tedavi sırasında bol bol kara üzüm suyu içtiğini söylüyor. Kara üzümün kabuklarında bulunan ‘resveratrol’ün kanser oluşumunu engellediğini, düşük yoğunluktaki yağlı bileşiklerin okside olarak kılcal damarlarda birikmesini önleyip kalp krizi riskini azalttığını belirtiyor. Kolesterole karşı altın çilek yiyor. Ailesinde de kolesterol olduğunu belirten sanatçı, “Kolesterolümü dengede tutmak için bitki çayları içiyor ve altın çilek yiyorum” diyor. Altın çilek aynı zamanda yaşlanmayı geciktirici özelliği ile tanınıyor. Metabolizmayı hızlandırıp, kan dolaşımını düzenliyor. Vücudunu toksinlerden arındırmak adına bol bol kavun yiyor. Çünkü kavun hem enerji veriyor, hem de vücutu toksinlerden temizliyor; üstelik cilt güzelliği için de birebir. Yakalandığı cilt kanserini yenmeyi başaran Kürşat Tüzmen, kansere karşı köpekbalığı eti yiyor. Ankara’daki suşici bir arkadaşına, köpekbalığı etinden suşi yaptıran eski bakan, “Kanser olmayan tek hayvan köpek- balığı. Niye? Çünkü vahşi besleniyor; ben de vahşi besleniyorum. Balıkçı arkadaşlarım ağlarına takılınca bana buz içinde yolluyorlar” diyor. Umutsuz Ev Kadınları dizisinin yıldızı Eva Longaria kalp ve damar sağlığını korumak için omega 3 deposu olan çiğ bademi düzenli olarak her sabah tüketiyor. Kanser hastalığı için de tavsiye edilen çiğ badem, çinko, demir, kalsiyum, potasyum ve E vitamini açısından oldukça zengin. Yalnız, günde 15 taneden fazla yememek gerekiyor. Vücut direncini artırmak için her gün mutlaka 250 gram çiğ semizotu yiyor. İngiltere Veliaht Prensi William’ın eşi Kate Middleton sabah bulantılarına çözüm olarak Bursa inciri yiyor. İncir, demir ve B6 vitamini ile sindirimi kolaylaştıran enzimler açısından en zengin meyvelerden biri. Erdoğan, kestane balını antioksidan özelliği nedeniyle yiyor. Erdoğan’ın ılık su içine bir tatlı kaşığı karıştırıp içtiği kestane balı; kasları kuvvetlendirici, kan dolaşımını düzenleyici, mide ve karaciğer yorgunluğunu giderici özelliklere sahip. Mehmet Öz’ün beş sihirli yiyeceği... Ispanağın kırmızısı gibidir. Kırmızı pigmentleri ile bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücut direncini artırır. Salatanıza çiğ bir şekilde doğrayabilirsiniz. Güçlü bir antioksidandır. Omega-3 bakımından zengindir ve kurşun içermez. Magnezyum ve kalsiyum gibi birçok minerali barındıran sardalya, B vitamini açısından da oldukça zengindir. Öz'ün bir diğer tavsiyesi ise konserve kabak, A vitamini açısından oldukça zengindir ve düşük kalorili bir besindir. Bu nedenle diyet yapanlar için de uygundur. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Tadı, her ne kadar taze erik gibi olmasa da oldukça güçlü bir antioksidandır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Nar suyu, güçlü bir antioksidandır ve tansiyonu düşürür. Günde bir bardak tüketmeniz, bağışıklık sisteminizi güçlü bir hale getirmeniz açısından yeterli olur