ŞEKERPARE TARİFİ VE MALZEMELERİ: Pastane usulü Şekerpare nasıl yapılır? Damakları şenlendiren bol şerbetli Şekerpare tarifi...
Türk Mutfağı'nın en sevilen tatlıları arasında yer alan Şekerpare şerbetli tatlılar arasında yer almaktadır. Evde kolaylıkla yapılabilecek bir lezzet olan Şekerpare'nin hamuru ve şerbeti iyi çekmesi damak zevki açısından büyük önem taşır. İşte Pastane usulü Şekerpare tarifi...Şekerpare hemen herkesin ulaşabileceği, evde de kolayca yapılabilen şerbetli bir tatlıdır. Şekerpare'nin yapılışında özen gösterilmesi gereken bazı püf noktalar vardır. Bunlar arasından ilki malzemelerin kalitesi olarak öne çıkar. Bir diğer önemli kriter margarin veya tereyağının oda sıcaklığında yumuşamış olmasıdır. Şekerpare hamuru kulak memesi kıvamında olmalıdır. Hamuru çok fazla yoğurmak yerine malzemeler iyice birbirine karışana kadar yoğurmak yeterli olacaktır. Şekerpareler sıcakken şerbet ılık veya soğuk olacak şekilde üzerine dökülmelidir. İşte Pastane usulü kolay Şekerpare tarifi ve malzemeleri...