Sebzeler çürüyüp çöp oluyorsa bu yöntemi deneyin! Sebzelik bölümüne 1 tane atmak yetiyor
Sebzelerin kısa sürede çürümesi, mutfakta sık karşılaşılan can sıkıcı durumlardan biridir. Özellikle buzdolabında saklanan sebzeler birkaç gün içinde yumuşamaya, küflenmeye veya sulanmaya başlayabilir. Ancak doğal ve pratik bir yöntemle sebzelerinizin ömrünü uzatabilirsiniz. Üstelik tek yapmanız gereken sebzelik bölümüne 1 adet basit bir malzeme koymak!Sebzeler, yüksek su oranına sahip olduğu için hızla nem kaybeder ve çürümeye meyilli hale gelir. Aynı zamanda etilen gazı salgılayan meyve ve sebzeler, diğerlerinin daha hızlı olgunlaşmasına ve bozulmasına neden olabilir. Nem dengesi sağlanmadığında sebzeler ya kuruyup sertleşir ya da fazla nem nedeniyle küflenip yumuşar. İşte tam da bu noktada, sebzelik bölümüne koyacağınız basit bir malzeme büyük fark yaratabilir.