Puf puf kabaran poğaça için mayasına ekleyin! Aynı pastaneden alınmış gibi olacak
Evde yapılan poğaçalar her zaman pastaneden alınanlar kadar kabarık ve yumuşak olmayabilir. Ancak birkaç doğal ve basit püf noktası ile pastane poğaçalarının o nefis dokusunu yakalamak mümkün! İşin sırrı ise mayaya ekleyeceğiniz özel malzemelerde gizli. İşte poğaçalarınızı puf puf kabartacak yöntemler…
|
1
1 / 6Fotoğraf
Evde poğaça yaparken en büyük hayalimiz, pastaneden alınmış gibi yumuşacık ve kabarık olmasıdır. Ancak çoğu zaman hamur beklediğimiz gibi kabarmaz ya da fırından çıktıktan kısa süre sonra sertleşir. Oysa ki, işin sırrı hamuru hazırlarken kullandığınız mayaya ekleyeceğiniz birkaç özel malzemede gizli! Eğer poğaçalarınızın puf puf kabarmasını ve ağızda dağılan bir kıvama sahip olmasını istiyorsanız, bu doğal yöntemleri mutlaka denemelisiniz. İşte poğaçalarınızı mükemmel hale getirecek püf noktaları…