Peynirleri küflenmeden saklamanın sırrı buymuş! 2-3 adet içine atın
Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi, böreklerin baş tacı peynir, ne yazık ki doğru saklanmadığında hızla küfleniyor ve çöpe gitmek zorunda kalıyor. Özellikle sıcak havalarda ya da buzdolabında fazla nem oluştuğunda, daha yeni alınmış peynirin bile kısa sürede bozulduğunu görmek can sıkıcı olabiliyor. Ancak son zamanlarda konuşulan basit ama etkili bir yöntem, bu sorunu tarihe karıştırıyor!
|
1
1 / 5Fotoğraf
Peynir, özellikle buzdolabında saklansa bile kolayca küflenebilen bir gıdadır. Bunun başlıca nedeni, peyniri saran nem, sıcaklık değişimleri ve uygun olmayan saklama koşullarıdır. Plastik kaplarda ya da hava almayan poşetlerde uzun süre kalan peynir, havasız ortamda bakteri oluşumuna daha da açık hale gelir. Bu durum, peynirin tadını ve dokusunu bozmakla kalmaz, sağlığa zararlı hale gelmesine de yol açabilir.