Nevzine tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Kayseri usulü Nevzine tatlısı tarifi nedir? Gelinim Mutfakta'da final yemeği Nevzine yapılışı...
Gelinim Mutfakta yarışmasında bugün Kayseri usulü Nevzine tatlısı yapılıyor. Gelinler arasında verilen mücadeleyi hangi isim kazanacak? Haftanın gelinleri Nevzine yapmaya başlarken, televiyon başındaki izleyiciler ise Nevzine tatlısı nasıl yapılır araştırmaya başladı. Peki Kayseri usulü Nevzine tatlısı malzemeleri nelerdir? İşte tarifi...
|
1
1 / 3Fotoğraf
NEVZİNE TATLISI NASIL YAPILIR? İŞTE TARİFİ
Şerbeti için, su, şeker ve limon suyunu kaynamaya bırakın.
Ocağın altını kapatarak pekmezi ekleyip soğumaya bırakın.
Nevzine tatlımızın hamuru için yoğurma kabında tereyağı, süt, sıvı yağ, tahin, sirke, ceviz içi ve kabartma tozunu karıştırın.
Yaklaşık 3 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurumuzu yağlanmış fırın kabına elimizle bastırarak yerleştirin.
Hamurun üzerini çatal yardımı ile çizerek şekil verin.
Hamurumuzu önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
İlk sıcaklığı çıkan tatlımı keserek soğumuş olan şerbetimizi üzerinde gezdirin.
Şerbetini çeken nevzine tatlımızı servis tabağına alarak isteğe bağlı tahin ile süsleyerek servis edin.