Nemlenen tuz ve şekerin içine bunlardan birini koyun! Kupkuru yapacak
Mutfaktaki tuz ve şekerin nemlenmesinin birkaç nedeni vardır. Genellikle nemli bir ortamdan dolayı suyu çeken tuz ve şeker topaklanma görüntüsüyle birlikte ıslak yapıya dönüşüyor. Böyle olmasının sebepleri arasında ise kimi zaman yemeklerden çıkan buhardan ve ortamın havalandırılmamasından kaynaklı olabiliyor. Nemlenen tuz ve şekerin içine bunlardan birini koyarak, ürünü kupkuru hale getirebilirsiniz.
|
1
1 / 5Fotoğraf
Tuz ve şekerin nemlenmesini önlemek için hava geçirmeyen kaplarda saklanmaları önerilir. Ayrıca, özellikle nemli mutfaklarda, bu maddelere kuru ortamlar sağlamak faydalı olacaktır. Doğal çözüm yöntemlerinden biri de her evde bulunan ürünlerden birini tuz ve şekerin içine koyduğunuzda üründeki nemi kurutmasına yardımcı olabiliyor.