Ne kabartma tozu ne de karbonat! Kekin kalıbından taşmasını sağlayan malzeme
Kek yaparken hepimizin hedefi, kabaran ve yumuşacık bir dokuya sahip bir sonuç elde etmektir. Genelde kabartma tozu veya karbonatla keki yükseltmeye çalışsak da, mükemmel sonuçlar almak her zaman mümkün olmaz. Peki, kekinizin kalıptan taşmasını sağlayacak ve o beklediğiniz kabarıklığı garantileyecek gizli bir malzeme olduğunu biliyor muydunuz? Bu basit ama etkili malzeme ile kekleriniz artık daha da kabaracak ve lezzetli olacak! İşte bu sırrı ve kullanma yöntemini keşfedin...
|
1
1 / 6Fotoğraf
Kek yapmak, mutfağın en keyifli ve en yaratıcı yanlarından biridir. Ancak kabarmayan veya istediğiniz kadar yükselmeyen bir kek, tüm emeğinizin boşa gitmesine neden olabilir. Genellikle kabartma tozu ya da karbonat kullanarak keki kabartmaya çalışırız, ama bilmediğiniz bir malzeme var ki, kekin kalıbından taşmasını sağlayabilir. Peki, bu malzeme nedir ve kek yaparken nasıl kullanılır? İşte kekin mükemmel kabarmasını sağlayan o sırrı öğrenmenin zamanı!