Mercimek çorbasına kıvam veren baharat! Lezzetine lezzet katıyor
Mercimek çorbası, mutfaklarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Sıcak, besleyici ve doyurucu olmasıyla sofralarda sıkça yer bulan bu çorba, bazı püf noktalarıyla çok daha kıvamlı ve lezzetli hale getirilebilir. Peki, mercimek çorbasına kıvam veren ve lezzetini artıran o özel baharat hangisi? İşte doğal yöntemlerle çorbanızı mükemmelleştirmenin yolları!
|
1
1 / 5Fotoğraf
Soğuk kış günlerinde içimizi ısıtan, yaz aylarında ise hafifliğiyle midemizi rahatlatan mercimek çorbası, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri. Ancak herkesin yaptığı mercimek çorbası aynı kıvamda ve lezzette olmaz. Kimi sulu olur, kimi koyu ama asıl mesele, damakta iz bırakan kıvamı yakalamaktır. İşte bu noktada devreye giren özel bir baharat var! Hem çorbanın kıvamını mükemmelleştiren hem de lezzetine lezzet katan bu doğal malzeme, mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya aday.