Kalem gibi yaprak sarmanın püf noktası! İncecik oluyor, asla dağılmıyor
Sarma, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri. İncecik sarılmış, lokum gibi pişmiş ve tane tane duran bir yaprak sarma yapmak ise ustalık gerektiriyor. Ancak bazı püf noktalarını bilerek siz de tam kıvamında, kalem gibi sarma yapabilirsiniz. İşte yaprak sarmanın dağılmadan ve lezzetini kaybetmeden yapılmasını sağlayan doğal yöntemler!
|
1
1 / 7Fotoğraf
Yaprak sarma, her sofrada ayrı bir lezzet şöleni sunar. Ancak, bu lezzetli yemeğin kusursuz olabilmesi için incecik ve dağılmadan sarılması oldukça önemlidir. Evinizde pratik bir şekilde profesyonel tarzda sarma yapmak için bazı küçük ama etkili püf noktalarını bilmek gerekir. Eğer sarmalarınızın her zaman lokum gibi olmasını istiyorsanız, doğru yöntemlerle ve doğal malzemelerle hazırlamanız şart. İşte incecik, tam kıvamında ve asla dağılmayan yaprak sarması için ihtiyacınız olan tüm bilgiler!