Kabak Çiçeği Dolması meze tarifi nedir? Ege mezesi Kabak Çiçeği Dolması nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Kabak çiçeği dolması, Ege mutfağının sevilen bir yemeğidir. Kabak çiçeklerinin narin yapısı nedeniyle dikkatle hazırlanması gereken bu yemek, genellikle zeytinyağlı olarak yapılır ve soğuk servis edilir. İşte kabak çiçeği dolması tarifi:
|
1
1 / 3Fotoğraf
Malzemeler:
20-25 adet taze kabak çiçeği
1 su bardağı pirinç
2 adet orta boy kuru soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı yenibahar (isteğe bağlı)
1/2 demet taze nane veya dereotu
1/2 limonun suyu
1 su bardağı su (iç harç için)
1 su bardağı su (pişirmek için)