GAZEL BÖREĞİ TARİFİ VE YAPILIŞI; Gazel Böreği nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Hangi yöreye ait?
Gazel Böreği tarifine ilişkin bilgileri ev hanımları TV başındaki izleyiciler araştırıyor. Akdeniz Mutfağına özgü lezzetlerden biri olan Gazel Böreği, Burdur yöresine ait bir lezzet olarak öne çıkıyor. Peki Gazel Böreği nasıl yapılır, tarifi ve malzemeleri nelerdir?
|
1
1 / 3Fotoğraf
Burdur'a ait yöresel bir lezzet olan Gazel Böreği'nin yapılışı ve malzemeleri ile ilgili bilgileri haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz. Pişen Gazel Böreği sarı renkte ve yerken dökülüp kıtır kıtır olduğu için sonbaharda dökülen yapraklara benzetildiği için Gazel adını almıştır. Bu böreğin yapılışında birkaç püf noktasına dikkat etmek gerekmektedir. İşte Gazel Böreği tarifi ve malzemeleri...