Dibi tortulaşan tahini sakın çöpe dökmeyin! Bu yöntem katılaşmış tahini hemen yumuşatıyor
Kahvaltı sofralarının ve tatlıların vazgeçilmezi olan tahin, zamanla bazı değişiklikler gösterebilir. Bir süre sonra yağı ayrışan tahinin dibi katılaşabilir. Bu tür durumlarla karşılaştığınızda, tahini çöpe atmanıza gerek yok. Katılaşan tahini eski haline getirmek için basit bir yöntemle tekrar pürüzsüz ve akışkan hale getirebilirsiniz.Tahin, susam çekirdeklerinden elde edilen ve yağlı bir yapıya sahip olan bir gıda maddesidir. Bu nedenle zamanla üstünde bir yağ tabakası oluşması oldukça doğaldır. Katılaşmış tahin bozulmuş anlamına gelmez, sadece yağın ayrışması sonucu kıvamı değişmiştir. Bu durumu çözmek için tahini eski haline döndürmek oldukça basittir.