Çıtır çıtır tarhana cipsi: Yanına da yoğurtlu dip sos
Tarhana, Türk mutfağının en eski ve geleneksel lezzetlerinden biridir. Genellikle çorba yapımında kullanılan, fermente edilmiş bir unlu karışımdır. Günümüzde farklı lezzetlerde kullanılan tarhana cips yapımında da tercih ediliyor. Çıtır çıtır ve sağlıklı tarhana cipsi yanında yoğurtlu dip sosu ile vazgeçilmez tatlar arasına giriyor. Yapımı oldukça basit, işte tarifi
|
1
1 / 4Fotoğraf
Tarhananın ana malzemeleri arasında yoğurt, domates, biber, soğan, sarımsak gibi sebzeler ile un ve baharatlar bulunur. Bu malzemeler karıştırıldıktan sonra mayalanmaya bırakılır ve ardından kurutulup öğütülerek toz haline getirilir. Bu aşamadan sonra tarhanayı istediğiniz lezzette kullanabilirsiniz. Bunlardan biri de son zamanların trendi tarhana cipsi. Peki tarhana cipsi nasıl yapılır, malzemeler nelerdir? İşte tarif