Çinli balıkçılar geneleksel balıkçılık festivali için Jilin'deki Çangçun'da bir araya geldi. Her kış efsane balıkçıları ve çok sayıda ziyaretçiyi bu kasabaya çeken festivalde donan Chagan Gölü'nde buzları kırarak balık yakalanıyor. Binlerce yıl önce başlayan buz balıkçılığı, Çin'in benzersiz kültürel olaylarından biri sayılıyor. Buz altındaki aç balıklar için özel bir ağ sistemi geliştiren Çinli balıkçılar gece boyu tatlı su balıklarını avlıyorlar. Bu balık avlama yöntemi yaklaşık 10 bin yıl öncesine dayanıyor. Balıkçılar dünyanın en eski balıkçılık yöntemiyle balık avlıyor. Dünya üzerinde sürdürülen tek ilkel balıkçılık kültürü olarak nitelenen bu yöntem, Çin'in kuzey kesiminde yaşayan farklı etnik grupların önemli bir mirası olarak kabul ediliyor. Şafaktan önce göl üzerine çıkan balıkçılar, on beşer metre aralıklarla buzu kırarak delikler açıyor. Buzun altındaki göl alanına 18-20 metrelik uzun sopalarla ağ sistemini geriyor. Balıkçılar bu deliklerin çevresine şeker, kavrulmuş pirinç, meyve ve kurutulmuş peynir koyuyor. Törenden sonra yiyecekler delikten aşağı atılıyor. Son olarak gerilen ağ dört at tarafından çekilerek su yüzüne çıkarılıyor.