Buruşmuş salatalıkları dipdiri yapan yöntem! Su dolu kapta böyle bekletin
Salatalıklar, özellikle yaz aylarında sofralarımızın vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alır. Serinletici etkisiyle salatalardan sandviçlere kadar birçok yemekte kullanılan salatalık, zamanla buruşup tazeliğini kaybedebilir. Ancak, basit bir yöntemle buruşmuş salatalıkları tekrar eski tazeliğine kavuşturabilirsiniz. İşte detaylar!Salatalıkların buruşmasının en büyük nedeni, içerdikleri suyu kaybetmeleridir. Salatalıkların yaklaşık %95’i sudan oluşur ve uygun şekilde saklanmadığında nem kaybeder, bu da buruşmaya yol açar. Özellikle buzdolabında uzun süre bekleyen veya oda sıcaklığında nemsiz ortamda kalan salatalıklar hızla yumuşamaya başlar.