Balon gibi kabaran poğaçanın sırrı buymuş meğer! Süt yerine koyunca puf puf oluyor
Poğaça yaparken en büyük hayalimiz, fırından çıkan hamurun kabarıp yumuşacık olmasıdır. Ancak çoğu zaman beklediğimiz sonucu alamayız. Pastanelerde gördüğümüz o puf puf poğaçaların sırrını merak ediyorsanız, mutfakta uygulayabileceğiniz doğal bir yöntemi sizlerle paylaşıyoruz. Meğer süt yerine eklenen bu özel malzeme, poğaçaları bulut gibi yapıyormuş!
|
1
1 / 6Fotoğraf
Sabah kahvaltılarının ve çay saatlerinin vazgeçilmezi olan poğaçalar, pastanelerde gördüğümüz gibi kabarıp yumuşacık olduğunda çok daha lezzetli olur. Ancak evde yapılan poğaçalar bazen sertleşebilir ya da yeterince kabarmaz. İşin sırrı ise hamura eklenen malzemede saklı! Meğer süt yerine eklenen bu doğal içerik, poğaçaların bulut gibi yumuşacık olmasını sağlıyormuş. Evde pastane usulü poğaçalar yapmak isteyenler için bu püf noktalarını ve tarifi paylaşıyoruz!