Balıkçılardan hamsi tavanın en önemli kriteri! Bu 3 şey balığı taze sayıyormuş: Cızbızla dışı çıtır, içi yumuşacık olmasının sırrı...
Hamsi tava, Karadeniz mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Taze hamsilerin una bulanıp, az yağda kızartılarak hazırlanan bu yemek, çıtır çıtır dokusuyla oldukça iştah açıcıdır. Fakat balıkçıların hamsi seçerken değindiği bir kriter bulunuyor. Bu üç şey balıkta varsa taze sayılıyormuş. İşte Cızbızla dışı çıtır, içi yumuşacık olmasının sırrı...
|
1
1 / 8Fotoğraf
Hamsi tava genellikle yanında limon dilimleri, taze yeşillikler (maydanoz, roka) ve mısır ekmeği ile servis edilir. Mevsimine göre soğanlı bir salata ile de sunulabilir. Bu yemek, pratikliği ve lezzetiyle hem günlük sofralarda hem de özel günlerde tercih edilir. Karadeniz'in deniz kokusunu sofralara taşır.