SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

Çay acı olduysa çözümü çok basit! 1 tanesi acısını almaya yetiyor

Çay, Türk kültüründe vazgeçilmez bir içecektir. Ancak bazen demlenen çayın acı bir tat bırakması keyifli bir içim deneyimini gölgeleyebilir. Bu durumun en yaygın sebepleri arasında çayın fazla demlenmesi, bayat çay kullanımı, suyun kalitesi ya da demliğin temiz olmaması yer alır. Özellikle uzun süre sıcak suyla temas eden çay yaprakları, içindeki tanen maddesini fazlaca salar ve bu da acılaşmaya neden olur.

|
Haberin Devamı İçin Tıklayın

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.