Dünyadan Futbol Panathinaikos'ta Fatih Terim'le yollar ayrıldı! Resmi açıklama geldi

Panathinaikos'ta Fatih Terim'le yollar ayrıldı! Resmi açıklama geldi

17.05.2024 - 09:05 | Son Güncellenme:

PAOK'a karşı alınan ağır yenilginin ardından şampiyonluk şansı kalmayan Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi sona erdi. Tecrübeli teknik direktör ayrılık kararını resmen açıkladı. İşte detaylar...

Panathinaikosta Fatih Terimle yollar ayrıldı Resmi açıklama geldi

Yunanistan Ligi'nde Fatih Terim yönetimindeki Panathinaikos, önceki akşam deplasmanda Razvan Lucescu'nun yönetimindeki PAOK'a karşı şok bir yenilgi yaşadı. Terim'li Panathinaikos 4-1 gibi flaş bir skorla yenildi.

Haberin Devamı

Bu sonuçla birlikte PAOK bitime 1 hafta kala AEK'in de deplasmanda Olympiakos'a 2-0 mağlup olması sonrası liderliğe yükselirken, liderin 6 puan gerisinde kalan Panathinaikos'un şampiyonluk şansı matematiksel olarak kalmadı.

TERİM DÖNEMİ SONA ERDİ

Şampiyonluk şansının sona ermesinin ardından Yunan ekibinde Fatih Terim dönemi resmen sona erdi. 

Fatih Terim sosyal medyadan paylaştığı açıklamayla Panathinaikos'tan ayrıldığını resmen duyurdu:

"Geçtiğimiz Aralık ayından bu yana ekibimle birlikte var gücümüzle çalıştığımız Panathinaikos Futbol Kulübü'nde hedefimiz 2023-2024 sezonunu şampiyon tamamlamak, çok kıymetli Panathinaikos taraftarlarına 13 senedir kavuşamadıkları şampiyonluğu hep beraber yaşatmaktı. Dün akşam bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptığımız Sayın Başkan Alafouzos ile, 2024-2025 sezonu için planlarımızın uyuşmadığı sonucuna vardık. Bu değerlendirme neticesinde, profesyonel ilişkimizin devam etmemesinde karar kılındı.

Haberin Devamı

Atina'da geçirdiğimiz altı ay boyunca bizi bağrına basan başta Panathinaikos taraftarlarına, Sayın Başkan Giannis Alafouzos'a, kulüp çalışanlarına ayrıca bana ve ekibime sevgi ve saygısını her fırsatta gösteren futbol kamuoyuna da çok teşekkür ediyorum. Panathinaikos Kulübü'ne bundan sonraki süreçte en içten duygularımla başarılar diliyorum. Yeni yollar ve yolculukların uzak olmadığı zamanlarda görüşmek dileğiyle."

PANA TEŞEKKÜR ETTİ

Panathinaikos da resmi internet sitesinden yaptığı açıklama ile Fatih Terim'e teşekkür etti: Fatih Terim ve ekibine teşekkür ediyor, mesleki yolculuklarının devamında başarılar diliyoruz.

14 GALİBİYET, 6 YENİLGİ

Yunan ekibinde toplamda 26 maça çıkan Fatih Terim, 14 galibiyet alırken 6'şar beraberlik ve mağlubiyet yaşadı. Terim'in çalıştırdığı Panathinaikos, Yunanistan Süper Lig'inde Şampiyonluk Turu'nda son hafta öncesinde lider PAOK'un 6 puan gerisinde 71 puanla 4'üncü sırada yer alıyor.

'HER ŞEYİ AÇIKLAYACAĞIM'

Terim, şampiyonluk şansını kaybettikleri maçın ardından şu ifadeleri kullanmıştı: ‘Olaya 4-1'lik skor olarak bakmamalıyız. Kaybettik. Bu şekilde bakmalıyız. PAOK'u tebrik ederim. Maça gelince, sene sonunda bazı şeyleri tartışmamız gerekiyor Olympiakos'la maçımız var ve ayrıca kupa finalimiz var. Bunları düşünmek zorundayız. Golü çok geç bulduk. Üçüncü bölgede golü bulana kadar ilk başta çok iyi değildik. Bazı şeyleri doğru yaptık ama ne yazık ki bireysel hatalar yapmaya ve gol yemeye devam ediyoruz. Skor tabelasında geride olduğumuzda oyun olarak çok etkileniyoruz. Bunun bir açıklaması yok. Bazı şeyler gördük ama önce Olympiakos ile maçımız var, sonra da Aris ile finalimiz var. Bu sezonun sonunda Panathinaikos taraftarlarına her şeyi açıklayacağım.’

Haberin Devamı

Panathinaikosta Fatih Terimle yollar ayrıldı Resmi açıklama geldi

 

TERİM'İN YERİNE GEÇECEK İSİM DE BELLİ OLDU

Fatih Terim'in yerine geçecek isim ise Christos Kontis olacak ve Olympiacos'a karşı oynanacak kritik maçta ve Aris'e ile oynanacak kupa finalinde takımın başında olacak.

Kontis, geçtiğimiz Aralık ayında Terim'den önce görev yapan Ivan Jovanovic'in 2,5 yıl boyunca yardımcılığını yaptığı için takımı tanıyor.